Foto: Shutterstock
Iespējams, kādai šis darbiņš aizņem tikai pāris minūtes, taču biezo uzacu īpašnieces labi zina, ka tas nav tik ātri un viegli, kā varētu izskatīties no malas. Ne vienmēr pietiek laika, lai tās apkoptu līdz pēdējam greizi augošajam matiņam, taču, zinot pāris knifus, glītu un sakoptu skatu var radīt arī ļoti žigli.

"Goodhouskeeping" raksta, ka par uzacīm ir jārūpējas tāpat kā matiem un galvas ādu. Lai tās būtu vieglāk izraustīt, kā arī tās izskatītos kā glīta un ārējo izskatu papildinoša odziņa, uzacis nepieciešams ieziest ar kondicionieri reizēs, kad to ieklāj matos.

Tāpat atceries, ka uzacu raustīšanu ieteicams veikt pēc dušas apmeklējuma, kad uzacu folikulas ir saskārušās ar karstu ūdeni, līdz ar to raustīšanas process būs gan vieglāks, gan nesāpīgāks. Vēl citus veidus, kā uzacu korekciju padarīt mazāk sāpīgu, lasi šeit. Paturi prātā, ka uzacu raustīšana vienmēr jāveic tad, kad tās ir notīrītas no kosmētikas – ēnām, pūdera un citiem līdzekļiem.

Protams, jārēķinās, ka "ātrā uzacu sakopšana" nebūs īstais brīdis, kad pievērsties visu, pat vissīkāko matiņu likvidēšanai.

Nepievērs uzmanību uzacu formai – vairāk lūko matiņus, kuri krustu šķērsu saauguši apkārt uzacij, un aši tos likvidē. Neaizmirsti izraut arī tos matiņus, kuri kā ragi aug no uzacs!

Pēc tam uzacis nepieciešams izķemmēt – tās uzreiz atgūs formu. Ja tavā rīcībā nav speciālā uzacu ķemmīte, izmanto izkaltušo un jau ārā metamo tušu, pirms tam to kārtīgi izmazgājot. Lai uzacis vienmēr izskatītos sakoptas, tās nepieciešams regulāri ķemmēt, gluži tāpat kā matus. Kad būsi tās uzfrišinājusi, vieglāk būs saskatīt mazākos matiņus, kuri jāizrausta.

Lai tās nedaudz izceltu, iekrāso uzacis ar speciāli šim nolūkam paredzēto krāsu vai zīmuli. "Goodhouskeeping" iesaka izvēlēties krāsu, kas ir par diviem toņiem gaišāka vai par diviem tumšāka nekā matu krāsa, ja esi gaišu matu īpašniece.

Visbeidzot paņem konsīleri un aizkrāso vietiņas, kurās vēl palikuši mazie, tumšie matiņi. Tāpat uzklāj to ap uzaci, lai tās forma un krāsa šķistu izteiksmīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!