Foto: Shutterstock
Koko Šanele reiz teica, ka sievietei, kura nelieto smaržas, nav nākotnes. Tomēr svarīga ir ne tikai smaržu lietošana, bet arī veids, kā un kur tās pūt. Šai sakarā iepazīsties ar allure.com ieteikumiem prasmīgai smaržu lietošanai, kas ļaus aromātam saglabāties ilgāk.

Dienas sākumā uzpūt smaržas uz ķermeņa apakšējām daļām – aromātam izgarojot, tas patīkami uzvēdīs ap tevi, reizē nekļūstot uzmācīgs. Uzpūt smaržas uz ceļgalu un plaukstu locītavām, kā arī nedaudz uz svārkiem, ja tos valkā.

Ja dodies uz saviesīgu pasākumu un izvēlies vakara smaržas, uzpūt tās aiz ausu ļipiņām un kakla bedrītē, kā arī iesmaržini savus matus – uzpūt smaržas uz ķemmes un tad izsukā ar to tīrus matus.

Tāpat ir svarīgi zināt, kā smaržas uzpūst pareizi. Tās ir jāizsmidzina, ļaujot aromāta molekulām vienmērīgi noklāt ādu. Turi flakoniņu piecu centimetru attālumā no ķermeņa un, ja vajadzīgs, palielini to. Atceries, ka ne āda, ne apģērbs, ko vēlies iesmaržināt, nedrīkst kļūt slapji!

Ja tev šķiet, ka smaržu ir pārāk daudz un aromāts kļuvis uzmācīgs, izej svaigā gaisā un nedaudz pagrozies. Tas ļaus smaržām izliedēties.

Ja vari atļauties smaržas tērēt bagātīgi, izsmidzini to mākoni sev priekšā un tad izej tam cauri. Tas ļaus aromātam vienmērīgi nosēsties gan uz ādas un matiem, gan apģērba.

Tāpat atceries, ka aromāts būs noturīgāks tad, ja to pūtīsi labi mitrinātai ādai, tāpēc lieto vai nu atbilstoša aromāta ķermeņa krēmu vai arī losjonu pilnīgi bez smaržas, tā sagatavojot ādu aromātam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!