Lasītājas jautājums: Man ir neērti par to runāt, bet man ir kāda problēma, kas mani ļoti satrauc. Man ir 18 gadi. Es pārmērīgi svīstu. It īpaši padušu rajonā.

Nevaru uzvilkt nevienu pieguļošu topiņu vai džemperīti, jo vienkārši pēc kāda laika paliek sviedru nospiedumi. It kā jau manā dzīvē nav stresa, bet varbūt es to vienkārši nejūtu. Aizmirsu piebilst, ka dezodorantu es, protams, lietoju. Galvenokārt želejas dezodorantus, jo tie nesmērē apģērbu.

Atbild "Veselības centrs 4" Ādas un seksuālās veselības aprūpes nodaļas dermatologs Linda Kapteine (t. 7310117):

Jūsu gadījumā sākumā vajadzētu griezties pie ģimenes ārsta. Pastiprinātu svīšanu var izraisīt veģetatīvās nervu sistēmas darbība. Kā viens no risinājumiem sākuma posmā varētu būt augļu valsts nomierinošie līdzekļi. Kā galējs risinājums tādas problēmas risinājumā ir neliela operācija, kuras laikā tiek iznīcināti tauku dziedzeri.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari atrast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli skaistumkopšanas speciālistam sūti uz “Delfi sievietēm” redakcijas e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Mūsu eksperti ir skaistumkopšanas speciālisti no “Veselības centrs 4” un skaistuma klīnikas “4. Dimensija”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!