Foto: Shutterstock
Kad dzīvē vēlamies pārmaiņas, mēs, sievietes, dodamies pie friziera, lai nogrieztu matus un tādā veidā atbrīvotos no negatīvā un, iespējams, ieviestu savā izskatā ko jaunu. Nereti pārmaiņu mudinātas garos matus iemainām pret pavisam īsiem, taču jau pēc neilga laika ilgojamies pēc iepriekšējā garuma.

Ir dāmas, kurām nav problēmu ar matu augšanu, un tie tik ātri, cik nogriezti, arī ataug. Taču ir arī tādas, kurām katrs friziera apmeklējums un matu galu apgriešana ir īstās mokas, jo šķiet, ka tie kopš pēdējās reizes nav izauguši pat par centimetru. Lai to mainītu, iedvesmojoties no portāla ''Good Housekeeping'', piedāvājam iepazīties ar vienkāršiem ieteikumiem, kurus piekopjot iespējams paātrināt matu augšanu.

Regulāri apgriez matu galus

Varētu šķist, ka matu apgriešana vismaz reizi mēnesī, ja tie tik ātri neataug, tikai samazina matu garumu, taču tas matiem nāks tikai par labu. Regulāri apgriežot matu galus, tu atbrīvojies no šķeltajiem, kuriem nolūstot tavi mati kļūst īsāki. Tāpat šķeltie gali var laika gaitā samazināt matu dabīgo spīdumu, apjomu un gludumu.

Turies tālāk no balinātāja

Neskatoties uz to, ka ir dāmas, kurām platīnblondi mati izskatās lieliski, un tu jau sen savu tumšo matu toni esi vēlējusies pagaišināt, tomēr turies pretim kārdinājumam izmantot balinātāju. Tas tikai sabojās matus, radīs lielāku risku tiem šķelties un lūzt, kas nepavisam nav tas, ko tu gribi, ceļā uz ātrāku matu augšanu.

Pirms miega izķemmē matus

Iespējams, pēc garas darba dienas esi ļoti nogurusi un gribas vien iekrist gultā, taču atrodi pāris minūtes laika, lai pārbrauktu pāri matu rotai ar ķemmi. Tas veicina aktīvāku asins cirkulēšanu galvā, kas stimulē matu augšanu.

Pārdomā savu uzturu

Matu augšanu, kuplumu un stiprumu neietekmē tikai tas, ar kādiem produktiem tu baro savus matus, bet arī tas, ko tu ēd pati. Lai veicinātu matu augšanu, uzturā ievies tādus olbaltumvielu avotus kā zivis, pupas, riekstus un pilngraudu produktus. Tāpat arī ēd A, C un E vitamīna, cinka, dzelzs un Omega-3 taukskābju saturošus produktus.

Nepakļauj matus pārāk lielam karstumam

Protams, iztaisnot vai salokot matus ir jauki, it īpaši, ja ieplānots kāds pasākums, kur gribi izskatīties skaisti. Taču, regulāri pakļaujot matus lielam karstumam, tu tos bojā, un tie sāk ātrāk lūzt. Tāpēc arī pirms matu žāvēšanas ar fēnu izmanto matu kopšanas līdzekļus, kas aizsargā no karstuma.

Matus mazgā retāk

Turies pretī kārdinājumam savu matu rotu mazgāt katru rītu vai vakaru un atļauj tiem atpūsties. Mazgājot tos divas vai trīs reizes nedēļā, tu dod matiem iespēju ražot dabīgās eļļas, kas palīdz tiem atjaunoties.

Izskalo ar aukstu ūdeni

Pārāk karsts ūdens nenāk par labu nedz tavai ādai, nedz taviem matiem. Tāpēc, pirms matu izskalošanas no šampūna vai kondicioniera, pagriez ūdens temperatūru zemāk.

Izvairies no slapju matu ķemmēšanas

Slapji mati ir īpaši trausli, tāpēc tos nav ieteicams ķemmēt. Taču, ja pēc mazgāšanas tajos parādījušās pinkas un mezgli un bez ķemmēšanas neiztikt, dari to saudzīgi.

Pievērs uzmanību savai ādai

Tas, kādu efektu matu kopšanas produkti atstāj uz tavas ādas, ir tāds pats efekts, kādu tie atstāj uz matiem. Ja tava galvas āda ir sausa vai taukaina, tad arī tādi būs tavi mati. Tāpēc kop savus matus tāpat, kā tu koptu savu ādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!