Jau drīzumā gaidāma kārtējā "Mercedes Benz" modes nedēļa Ņujorkā, un, tai gatavojoties, savus skaistumkopšanas noslēpumus un viltības, kā iegūt nevainojamu sejas ādu, sarunā ar portālu "Women's Health" atklājušas pasaules vadošās modeles.

Visa pamatā – dabiskums

Lai tava āda saglabātu nevainojamu izskatu, būtu dabiski mirdzoša un veselīga, izvairies no kosmētikas produktiem pievienotajām ķimikālijām, priekšroku dodot ekokosmētikai.

Tāpat jau gatavo un veikalos nopērkamo masku vietā lieto dabiskus produktus, piemēram, medu. Uzklāj to uz tīras ādas, paturi desmit minūtes un tad noskalo, ļaujot iedarboties medus antibakteriālajām un mitrinošajām īpašībām, kā arī tā sastāvā esošajām aminoskābēm un vitamīniem.

Uzturā lieto augļus un dārzeņus

Mūsu āda lieliski atspoguļo to, ko mēs ēdam, un vitamīnu lietošana tikai ārēji ir vien puse no cīņas par skaistas ādas iegūšanu. Lai pabarotu savu organismu ar tam nepieciešamajām vielām, ēd daudz svaigu augļu un dārzeņu, pagatavotus gan salātos, gan vienkārši sagrieztus vai smūtiju veidā.

Pievērs uzmanību acu apakšējiem plakstiņiem

Par grumbiņu novēršanu jāsāk domāt jau 20 gadu vecumā. Lai to darītu, pievērs uzmanību ādas mitrināšanai zonās, kur tā ir visplānākā, piemēram, acu apakšējos plakstiņos. Tāpat lieto antioksidantiem bagātinātu kosmētiku, kas cīnīsies ar brīvajiem radikāļiem un aizkavēs ādas novecošanu.

Lieto ārstniecisku kosmētiku

Ja ciet no aknes, neatstāj šo ādas saslimšanu pašplūsmā, cerot, ka tā izzudīs pati no sevis. Konsultējies ar speciālistiem, sakārto savus ēšanas paradumus, ievērojot veselīgu uzturu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī nebaidies lieto ārstniecisko kosmētiku, piemeklējot tavam ādas stāvoklim atbilstošāko.

Izmanto mitrās salvetes

Lai attīrītu ādu no netīrumiem un kosmētikas arī tad, kad nav pieejams tās noņemšanas līdzeklis, pa rokai glabā mitrās salvetes. Ar tām vari noslaucīt seju un dekoltē zonu arī sportošanas laikā, ja ir iespēja, vai pilsētas putekļus ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!