Foto: PantherMedia/Scanpix
Pilnveidojoties dažādām skaistumkopšanas tehnoloģijām, paplašinās arī iespējas likvidēt lieko ķermeņa apmatojumu. Nav noslēpums, ka visjutīgākā ir āda intīmo zonu rajonā, un tās uzturēšana kārtībā ne vienai vien sievietei vismaz pāris reizes dzīvē ir sagādājusi galvassāpes.

Šai sakarā piedāvājam noderīgu, "Women's Health" apkopotu, informāciju, kā laikus sagatavoties pludmales sezonai, nekaitējot ādas stāvoklim un efektīvi likvidējot liekos matiņus.

Vaksēt vai skūt?

Kā liecina dažādi pētījumi, katra otrā sieviete vecumā no 25 līdz 29 gadiem laiku pa laikam no intīmā apmatojuma atbrīvojas pilnībā.

Ja izvēlies to darīt, izmantojot vasku, ņem vērā, ka katrs izrautais matiņš aiz sevis atstās nelielu rētiņu, caur kuru organismā var iekļūt mikrobi, veicinot infekciju rašanos. Tāpat āda pēc vaksēšanas kļūst jutīga, sārta un sāpīga.

Mediķi arī brīdina, ka gadiem ilga vaksācija ādai, kura šo matiņu likvidēšanas veidu patiesībā nepanes, var radīt ekzēmai līdzīgu stāvokli, kā rezultātā āda kļūst sausa un plēkšņaina.

Tiesa, arī matiņu skūšanai ir savi trūkumi. Šīs metodes rezultātā spalviņas ieaug, ataug ātrāk, kā arī tiek kairināta āda.

Pēc ekspertu teiktā, liela kļūda ir skūšanās, izmantojot ziepes, nevis speciālas skūšanās putas, kas mitrinās un mīkstinās ādu.

Bez tam – 80 procentos gadījumu, kad sievietes nonāk slimnīcā savainotu intīmo zonu dēļ, pie vainas ir skuvekļu radītie iegriezumi un brūcītēs attīstījušās infekcijas, brīdina mediķi.

Ko iesaka mediķi un skaistumkopšanas speciālisti?

Kā uzsver eksperti, kaunuma apmatojums cilvēkam ir dots ne bez iemesla – tas kalpo kā ādas aizsargbarjera, tāpēc pilnībā likvidēti matiņi nebūt nav optimālākais variants.

Gadījumā, ja tomēr esi izšķīrusies par labu tā dēvētajai brazīliešu vaksācijai, pārliecinies, ka profesionālis, kas to veic, izmanto sterilus piederumus un vaska lāpstiņa, ar ko uz tavām intīmajām zonām tiek klāts līdzeklis, nav izmantota klientēm pirms tevis.

Lai izvairītos no matiņu ieaugšanas, ik reizi, kad ej dušā, intīmo zonu noskrubē, kā arī vari izmantot kosmētikas līdzekļus, kas cīnās pret akni, no matiņiem atbrīvotās zonas mazgāšanai – tie satur salicilskābi, kas dziedēs ādu un pasargās to no iekaišanas.

Savukārt gadījumā, ja intīmā zona tomēr ir iekaisusi, lieto kokosriekstu eļļu un cinka ziedi, kas neļaus baktērijām vairoties turpmāk.

Kādas priekšrocības ir matiņu likvidēšanai ar lāzeri?

Pērnajā gadā Amerikā veiktas teju miljons lāzera procedūras, tā likvidējot intīmo apmatojumu.

Tomēr, izmantojot šo matiņu iznīcināšanas veidu, jāpiesargās ar profesionāļa, kam sevi uzticēt, kvalifikāciju. Ja nonāksi nepieredzējušās rokās, vari riskēt iedzīvoties smagos ādas apdegumos.

Svarīgi ir arī izvērtēt savas ādas tipu – kā izrādās, tieši sievietes ar tumsnēju ādu ir vairāk pakļautas ādas bojājumu riskam, jo lāzeris iznīcina arī ādas pigmentāciju. Tāpat aizliegts ādu pirms lāzerprocedūras veikšanas sauļot – arī tas paaugstinās tās jutīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!