Foto: Shutterstock
Gurķis satur 95 procentus ūdens, C vitamīnu un dažādas minerālvielas. Gurķim piemīt nomierinoša, atvēsinoša, kā arī pietūkumu un apdegumu mazinoša iedarbība!

Atbrīvojies no pietūkušām acīm

Cenšoties uzturēt balansu starp darbu un ģimeni, visbiežāk ikdienu pavadām straujā skrējienā, līdz ar to kvalitatīvs un pietiekams miegs paliek otrajā plānā. Gurķis ir lielisks cīņu biedrs pret aizpampušām un pietūkušām acīm, turklāt mazina arī zilos lokus zem acīm, vēsta portāls "Healthline".

Gurķa sula mazinās tūsku, mierina un aizsargā jutīgu ādu, kā arī sniedz acīm atsvaidzinošu efektu. Taču atceries, ka pēc gurķa lietošanas uz sejas ādas vienmēr nepieciešams lietot atbilstošu sejas un acu krēmu, jo gurķis ādai nesniedz mitrinošu efektu.

Palīgs apdedzinātai un bojātai ādai

Dažkārt pat viscītīgākajiem saules aizsargkrēma lietotājiem sanāk iedzīvoties saules radītos ādas apdegumos. Paštaisīts toniks no gurķiem var palīdzēt atjaunot bojātu ādu, vienlaikus to arī tonizējot.

Tonika pagatavošana. Nomazgā, nomizo un sagriez gurķi gabaliņos. Gabaliņus ievieto pannā un pārlej tos ar ūdeni tā, lai gurķu gabaliņi tiktu pilnībā nosegti. Karsē tos virs zemas liesmas aptuveni piecas līdz septiņas minūtes. Pēc tam novārīto masu pārlej blenderī un blendē līdz iegūsti viendabīgu masu. Iegūto masu izlej cauri smalkam sietam, lai to atdalītu no nesablendētiem gurķu gabaliņiem. Iegūto šķidrumu lej pudelītē ar izsmidzinātāju. Lai pastiprinātu tonika mitrinošo un ārstniecisko efektu, iegūtajam gurķu tonikam klāt vari pievienot tējkaroti rožūdeni vai burvju lazdas ziedūdeni.

Iegūto maisījumu nelieto ilgāk par trīs līdz četrām dienām!

Sejas maska veselīgai ādai

Gurķis var būt lielisks palīgs cilvēkiem, kuriem ir kairināta sejas āda ar tendenci uz akni. Gurķi savienojot ar citām dabīgām sastāvdaļām iespējams iegūt masku, kas palīdzēs atslāņot ādu no atmirušajām ādas šūnām, kā arī to mitrināt un radīt nomierinošu efektu. Mitrinošu un ļoti smaržīgu masku radīs gurķa, medus un jogurta maisījums. Ja vēlies attīrīt sejas poras un izlīdzināt sejas ādu, maisījumam vari pievienot arī auzu pārslas.

Gurķu šķēlītes vari lietot arī zem veikalos nopērkamajām loksnes sejas maskām, kas cieši pieguļ sejas kontūrai.

Foto: Shutterstock

Atsvaidzini sejas ādu ar gurķūdeni

Lai iegūtu atsvaidzinošu efektu un palīdzētu ķermenim atmosties, rīta sejas kopšanas rituālā izmanto gurķūdeni. Turklāt, papildus efektam gurķūdenim vari pievienot citas sejas ādai noderīgas sastāvdaļas, piemēram, alveju, zaļo tēju vai Kastīlijas ziepes.

Gurķūdens uzturā!

Pietiekama šķidruma uzņemšana ir process, kas nepieciešams organismam, lai veiktu vitālās funkcijas – no temperatūras regulēšanas līdz gremošanas sistēmas darbības uzturēšanai. Ja priekšroku dod ūdenim, kuram pievienotas veselīgas izejvielas, kas uzlabo ūdens garšu, vari pievienot tam gurķa gabaliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!