Foto: PantherMedia/Scanpix

Atbilstošas lūpu krāsas izvēle un pārdomāta uzklāšana var dot žilbinošu rezultātu un piešķirt tavam tēlam vēl pilnīgāku skatu. Taču darbiņš nav tik vienkāršs, kā tas varētu izklausīties – iepazīstinām tevi ar galvenajām lūpu krāsas uzklāšanas un izvēles kļūdām, kas neļauj iegūt pilnīgu rezultātu.

Vistipiskākā kļūda – lūpu krāsas uzklāšana uz sausām un sasprēgājušām lūpām. Tev neizdosies to uzklāt vienmērīgi, ja pirms tam nebūsi mitrinājusi lūpas, tāpēc ikdienā regulāri būtu ieteicams lietot higiēniskās lūpu krāsas vai balzāmus. Tāpat pirms lūpu krāsošanas uzklāj nedaudz tonālo krēmu un pūderi, tā krāsojumam ļaujot būt nofiksētākam un noturīgākam.

Vēl der atcerēties, ka lūpu zīmulis ir tavs labākais draugs. Īpaši tas attiecināms uz reizēm, kad plāno lūpas rotāt ar tumšu toni, jo tad ir divtik svarīgi sākumā iezīmēt kontūru un tikai tad ķerties klāt lūpu krāsas klāšanai. Kontūru var pielabot arī pēc krāsošanas, taču tad skats nebūs tik perfekts. Tāpat vari pamēģināt arī ar šo pašu zīmuli iekrāsot lūpas – zīmulis pēc savas tekstūras ir sausāks, tādēļ lūpu krāsa uz tā turēsies ilgāk.

Lai arī cik glīts būtu lūpu krāsas tonis, tas nebūt nenozīmē, ka tev tas piestāvēs. Kā izvēlēties sev atbilstošāko lūpu krāsu, lūko šajā rakstā. Neaizmirsti, ka tumši toņi lūpas padara šaurākas un plānākas, bet gaišie – lielākas un pilnīgākas.

Ja vēlies, lai lūpu krāsa ilgstoši turētos, ieteicams to klāt vairākās kārtās. Pēc pirmās kārtas uzklāšanas maigi uzspied uz lūpām salveti, lai krāsa iespiestos dziļāk. Pēc tam uzklāj vēl vienu kārtu, drošības pēc – arī trešo kārtu.

Iespējams, tavas lūpas neizskatās tik glīti, kā gribētos, jo lieto pārmērīgi daudz lūpu spīduma. Lai lūpām piešķirtu dzīvīgumu, spīdums jāuzklāj tikai vidus daļā. Ja ar šī akcenta uzklāšanu būsi pārspīlējusi, spīdums pēc laika var sākt slīdēt lejup, tādējādi izsmērējot arī lūpu krāsu.

Lai novērstu tik netīkamo misēkli, kad lūpu krāsa nonāk uz zobiem, notīri to ar pirkstu vai palielāku kociņu, ieliekot to mutē un izvelkot caur burta "O" formā saliktām lūpām.

Visbeidzot – izejot no mājas vai uzņemot ciemiņus pie sevis, pārliecinies, ka lūpu krāsa ir rokas stiepiena attālumā, lai klājumu varētu jebkurā brīdī piekoriģēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!