Foto: Shutterstock
Nagu izskats neaprobežojas vien ar tērpam vai garastāvoklim atbilstošas krāsas un dizaina izvēli. Tikpat svarīga ir arī nagu forma, ar ko iespējams laiku pa laikam eksperimentēt. Taču, lai atrastu sev piemērotāko, jāzina, ko tā izceļ un kam labi piestāv. Lūk, "Harper's Bazaar" un "Marie Claire" pieaicināto ekspertu skaidrojumi!

Mandeļu forma

Šo formu varētu dēvēt par viselegantāko. Mandeļu formas nagi vizuāli pagarina pirkstus, liek tiem izskatīties slaidākiem, bet rokai – šķietami trauslākai. Tās skats patiešām atgādina mandeli (ar nedaudz spicu galu), un šo variantu iecienījušas daudzas sievietes.

View this post on Instagram

A post shared by JINsoon (@jinsoon) on Aug 30, 2018 at 9:08am PDT
View this post on Instagram

A post shared by NAILS by MEI (@nailsbymei) on Jul 20, 2018 at 10:42am PDT

Ovāla forma

Ovālas formas nagi izskatās ļoti sievišķīgi. Tie ir līdzīgi mandeļu formas nagiem, tomēr šiem nav sašaurināts gals. Arī tie slaidina pirkstus, taču labi piestāv garāku nagu īpašniecēm. Šāda forma ir parocīga sievietēm, kurām ikdienā daudz jādarbojas ar rokām.

View this post on Instagram

A post shared by Olive & June (@oliveandjune) on Sep 25, 2018 at 3:05pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by deborah lippmann (@deborahlippmann) on Apr 16, 2018 at 3:15pm PDT

Kantaina forma

Kā vēsta formas nosaukums, šo nagu gali ir kantaini, tiem raksturīgi asi strūri, bez nevienas noapaļotas vietas. Tie lieliski izskatās sievietēm, kuru pirksti ir gari un slaidi, piešķirot modernu skatu. Vislabāk uz šiem nagiem izceļas tumšas krāsas un ģeometriskas figūras.

View this post on Instagram

A post shared by JINsoon (@jinsoon) on Mar 28, 2018 at 3:29pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Valley (@valleynyc) on Oct 30, 2018 at 10:17am PDT

Apaļa forma

Apaļa forma nodrošina harmonisku skatu starp pirkstu un nagu, to šķietami turpinot. Šādu formu ieteicams veidot sievietēm, kuras uzskata – pirksti ir īsi un, iespējams, arī nedaudz tukli. Apaļā forma pagarina pirkstus un liek tiem izskatīties slaidākiem.

View this post on Instagram

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) on Sep 4, 2018 at 9:34am PDT
View this post on Instagram

A post shared by JINsoon (@jinsoon) on Sep 17, 2018 at 3:12pm PDT

Spica forma

Šī nagu forma bieži vien tiek jaukta ar "mandeļu" formu, taču šajā gadījumā gals ir daudz spicāks. Tiek vēstīts, ka šādu formu nav iespējams ilgstoši uzturēt uz dabīgajiem nagiem, jo tie nav tik spēcīgi – tas nozīmē, ka gals varētu nolūst vien pāris stundu laikā. Daudzām šāds variants varētu šķist pārāk uzkrītošs un neparocīgs, taču spico nagu formu var izvēlēties tās, kuras speciāli vēlas pievērst nagiem uzmanību un uztver tos kā ārējā izskata atsevišķu elementu. Jo garāki nagi, jo lielāks efekts.

View this post on Instagram

A post shared by LAQUE NAIL BAR (@laquenailbar) on Nov 9, 2018 at 12:29pm PST

"Balerīnas" formas nagi

Šo formu raksturo puantēm raksturīgais "nošķeltais" purngals, kas tiek veidots naga galā. Tā labi izskatās garu nagu īpašniecēm. Šo variantu ērti var izmēģināt tās, kurām vienkāršākie nagu dizaini vairs nešķiet interesanti, taču spicie šķietami ir pārāk uzmanību saistoši. "Balerīnas" forma tiek raksturota kā stilīga un mūsdienīga, kas apkārtējiem dod pašpārliecinātas sievietes signālus.

View this post on Instagram

A post shared by OPI (@opi) on Oct 1, 2018 at 1:57pm PDT

Kvadrāts ar noapaļotām malām

Šī ir vēl viena neparasta forma, kas glīti izskatīsies kā uz īsiem, tā gariem nagiem. Šāds variants ir labs kompomiss starp kantaino un ovālo formu, kā arī ikdienā tos būs ērti kopt.

View this post on Instagram

A post shared by CND (@cndworld) on Sep 28, 2018 at 7:49am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Vanity Projects (@vanityprojects) on Nov 5, 2018 at 10:07am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!