Foto: PantherMedia/Scanpix
Bieži sezonas maiņu uzskatām par jauno sākumu – apņemamies būt apzinīgākas, čaklākas un, iespējams, krītam arī pārmaiņu gūstā. Viena no tradicionālākajām pārmaiņām, kam labprāt pakļaujas sievietes, kad vēlas kaut ko mainīt savā dzīvē – matu krāsas maiņa. Kā izvēlēties atbilstošāko? Eksperts Bruno Eloriorozs šo noslēpumu uzticējis "Cosmopolitan.com".

Kontrasts

Ļoti būtisks ir kontrasts starp matu un ādas krāsu, jo neviena nevēlas izskatīties neizteiksmīga. Eloriorozs uzsver, ka, ja tev ir silta toņa ādas krāsa, matu krāsas toni izvēlies nedaudz vēsāku, bet, ja tev ir vēsāks sejas ādas tonis, vēlams izvēlēties siltāka toņa matu krāsu. Tomēr kontrastam nevajagot būt arī pārāk izteiksmīgam, pietiek vien ar divu toņu atšķirību.

Izmēģini tendences, tomēr nekļūsti par to vergu

Nav nekāds noslēpums, ka ikviena sieviete vēlas izskatīties labi un kaut nedaudz, bet sekot līdzi svarīgākajām modes tendencēm. Un to arī vajag izmēģināt! Ja īsti nevari saprast, ko vēlies pamainīt, iespējams, vērts padomāt par būtiskākajām tendencēm, piemēram, matu krāsošana visās varavīksnes krāsās, ko izmēģināt var, šķiet, tikai drosmīgākās, vai arī sirmumu matos, kas ir vēl joprojām aktuāls.

Ja pie viena friziera apmeklējuma vēlies arī iegūt jaunu griezumu, izmēģinot nogriezt īsākus matus uz pieres, pirms radikālajām pārmaiņām kārtīgi apdomā visus būtiskākos aspektus, lai pēc tam nenākas nožēlot savu lēmumu.

Lai arī kā – aktualitāšu izmēģināšana ir lieliska iespēja gadījumā, ja īsti neesi droša, ko vēlies, tomēr vērts atcerēties, ka nevajadzētu vienkārši akli sekot modei.

Izmanto tīkamo lūpu krāsas toni, lai pārliecinātos, ka tas ir atbilstošs

Protams, arī lūpu krāsas izvēle atbilstoši sejas tonim ir būtiska. Ja esi tikusi galā ar šo ne sevišķi vieglo darbiņu, Eloriorozs uzsver, ka tas palīdzēs atrisināt arī matu toņa izvēli. Ja lūpu krāsa saskan ar sejas ādu, tad tai vajadzētu saderēt arī ar matu krāsas toni.

Ja neesi droša, ļaujies pārmaiņām lēnāk

Ja neesi pilnībā gatava radikālām pārmaiņām, taču nemiers dīda un kaut ko vēlies mainīt, nepārsteidzies ar savu lēmumu, bet ļaujies pārmaiņām lēnāk. Izvēlies jauno matu krāsu iekrāsot matu apakšdaļā, virspusē atstājot jau ierasto toni. Ja patiks jaunais izskats, varēsi mesties pārmaiņu virpulī, tomēr, ja sevišķi jaunais tonis neies pie sirds, varēsi to bez liekām raizēm paslēpt.

Saproti, kuri toņi tev iet pie sirds

Pirms matu krāsošanas procesa svarīgi saprast, kas īsti tev patīk. Skaidrs, ka nebūsi sevišķi laimīga, ja rezultātā tiksi pie matu krāsas, kas tev patiešām nepatīk. Ja neesi pārliecināta par savu lēmumu, vienmēr vari pakonsultēties ar frizieri, kurš palīdzēs tev nonākt pie gala lēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!