Foto: Reuters/Scanpix
Došanās pie friziera dažām no mums var būs īsts pārbaudījums. Pat tad, ja dodamies aplīdzināt vien matu galiņus, pēc frizētavas apmeklējuma jūtamies it ka būtu atvadījušās no prāva matu garuma. Jā, tas ir īsts izaicinājums! Bet kā ir tad, kad esam nolēmušas atvadīties no daudz vairāk nekā vien diviem centimetriem? Lūk, seši jautājumi, ko vajadzētu uzdot sev pašai pirms šāda dramatiska soļa veikšanas!

Ja esi nolēmusi, ka vēlies izmēģināt dzīvi ar īsākiem matiem, piemēram, tik ļoti aktuālo piksi matu griezumu vai pat nedaudz grandiozāku zēngalviņu, vispirms ir jāsaprot, ka tu to patiešām vēlies, jo, lai arī saka, ka tie ir mati un jebkurā gadījumā ataugs, šis nebūs tas griezums, kuru ārkārtējas situācijas gadījumā varēsi piemaskēt ar kādu vienkāršu asti vai copi. Tālāk jau laiks "Goodhousekeeping" izvirzītajiem jautājumiem, kurus vērts uzdot pirms šāda matu griezuma iegūšanas.

Kādu matu griezumu es īsti vēlos?

Pirms piesaki savu apmeklējumu, vispirms pasapņo, ko vēlas tavas sirds. Apskati dažādas fotogrāfijas un iedvesmojies no tām. Kad informācija ievākta, vari zvanīt savam frizierim un izklāstīt savu vīziju.

Vai tas piestāvēs manai sejas formai?

Atceries, ka tas, kas izskatās labi citām sievietēm, ne vienmēr labi izskatīsies tev. Un šeit svarīgi vairāki faktori, tomēr būtiskākais no tiem – tava sejas forma. Šeit vari aplūkot katrai sejas formai atbilstošākās frizūras.

Cik ilgi es pazīstu savu frizieri? Vai es viņam uzticos?

Tava sejas forma, vaigu kaulu uzbūve un matu īpatnības novēro arī tavs frizieris. Pēc idejas, viņam būtu jāpastāsta, kas tev īsti piestāv. Ja jums būs izveidojušās draudzīgas attiecības, viņš tevi noteikti atrunās no neizbēgamas katastrofas un palīdzēs ar kādu padomu. Vērts padomāt arī par to, vai šim frizierim līdz galam uzticies. Kā zināms, mati ir sievietes skaistākā rota, tāpēc nepastāv iespēja, ka kaut kas vārētu noiet greizi. Ja tev nav savs iecienītais frizieris, labāk pirms tam apskati atsauksmes, lai friziera apmeklējumu varētu apmeklēt bez liekām raizēm.

Vai esmu gatava rūpēties par īsiem matiem?

Protams, par matiem jārūpējas neatkarīgi no tā, vai tie ir gari vai īsi, tomēr zināmu slogu īsāki mati tomēr uzliek. Regulāra griešana, nespēšana tos vienkārši sasiet astē un nemitīga veidošana – tās ir lietas, ar kurām ir jārēķinās. Ja neesi gatava, piemēram, regulāri apgriezt matus, saglabājot šiko griezumu, iespējams, šī frizūra nebūs tev piemērota. Domā praktiski!

Vai es apzinos, ka būs jāsadzīvo arī ar matu ataugšanas procesu?

Gadījumā, ja neesi simtprocentīgi pārliecināta, ka visu mūžu vēlēsies pavadīt ar šo matu griezumu, ir jāsaprot, ka kādreiz būs jāļauj matiem ataugt. Vai spēsi pārciest to procesu, ka griezums nav pieskaitāms vairs ne īsam griezumam, ne garam? Tāpat jārēķinās ar laiku, jo arī matu augšanas procesā pašus galiņus tomēr vajag apgriezt, lai mati nešķeltos, līdz ar to – matu augšanas process var būt diezgan ilgs.

Varbūt vispirms izmēģināt "poniju"?

Iespējams, ja neesi gatava krasām pārmaiņām, jo neesi pārliecināta par to, vai tev piestāv šāds matu griezums, iespējams, vispirms vērts pamēģināt nogriezt matus uz pieres. Īsie mati būs īsts testa režīms, kas ļaus saprast, vai tas patiešām ir tas ko vēlies. Šeit vari aplūkot, ar ko rēķināties pirms "ponija" griešanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!