Foto: EPA/LETA
Laiks ir nepielūdzams. Lai vai kā mums gribētos, ir neiespējami saglabāt mūžīgo jaunību. Tomēr katras sievietes spēkos ir iespējams saglabāt savu jaunību maksimāli ilgi, cītīgi rūpējoties par ādu un sava organisma veselību kopumā.

Lūk, kā mēdz notikt. Vīrietis izsaka komplimentu: "Jums nevar dot pat 30 jūsu 50 gados!" Pēc tam viņš sarkstot dzird: "Man vispār ir tikai 40." Tu vienkārši neesi pietiekami rūpējusies par atsevišķām ķermeņa vietām, kas tagad nodod un pat palielina tavu vecumu, vēsta "Goodhouse".

Neslēp rokas zem plīvura

Foto: Reuters/Scanpix
Domā, sudraba laikmeta dāmas tāpat vien nēsāja cimdus? Nebūt ne! Viņas vienkārši zināja – ja seju var noslēpt zem plīvura, kaklu – zem elegantas šalles, tad rokas tik un tā kļūs par vecuma nodevēju.

Krunciņas, sausa āda, pigmentācijas plankumi, tautā saukti par "griķiem", izspiedušās vēnas… Tas nevairo tava tēla pievilcību. Rūpējies par rokām un neaizmirsti uzklāt saules aizsargkrēmu – ne tikai uz sejas.

Nodevīgais kakls un dekoltē

Foto: AP/Scanpix
Diemžēl tieši kakls cieš visātrāk – tam ir ne tikai jānotur galva īstajā vietā, bet arī jāgroza pareizajā virzienā. Joks, protams. Bet ir grūti neatzīt faktu, ka kakla āda ir pakļauta lielai slodzei. Nepareiza poza, gulēšana uz neanatomiska spilvena, un, lūk, jau ir uzradušās grumbas un rievas.

Arī dekoltē zona sastāda kaklam sliktu kompāniju, tur visas grumbas un pumpas ir redzamas kā uz delnas. Tāpēc ielāgo – krēms uz sejas, krēms uz kakla un dekoltē!

“Buldoga” vaidziņi

Foto: Reuters/Scanpix
Sejas kontūras ar gadiem zaudē savu formu, āda nokarājas, daudziem parādās tā saucamie "buldoga" vaidziņi – nokarājas āda zoda un vaigu rajonā.

Kosmetologi apgalvo, ka pēc 40 gadu vecuma ar šo problēmu saskaras vairāk nekā 80 procentu sieviešu. Izeja – sekot līdzi stājai, nenomest strauji svaru, nodarboties ar sejas vingrošanu. Vai arī stiprināt pazodi, izmantojot smago artilēriju.

Kā cīnīties ar dubultzodu? Lūk, noderīgi padomi!

Skat, viņa ir sakniebusi lūpas!

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vai tu vēl joprojām smēķē? Nekavējoties pārtrauc! Zinātniski ir pierādīts, ka smēķētājām ātrāk nekā citām vienaudzēm lūpu rajonā parādās krunkas. Diemžēl ne tikai smēķētājām. Lūpas hormonāli ir atkarīgas no estrogēna, kas uztur organismu, un nākas tikai pārkāpt klimaksa robežu, kad tās sāk vīst, zaudēt krāsu un apjomu.

Rūpējies par lūpām, liec uz tām masku un veic pīlingu. Tad problēma nebūs tik acīmredzama.

Vairāk par to, kā cigaretes un smēķēšana kaitē tavam izskatam, lasi šajā rakstā.

Deguna rievas – ko tu tur slēp?

Foto: AP/Scanpix
Ja tev ir dzīva un izteiksmīga mīmika, tad izteiktām deguna rievām ir iespēja parādīties jau agrā vecumā. Ja kaut kas tāds jau ir manāms, ir vērts aiziet pie kosmetologa. Iespējams, viņš ieteiks nostiprināt ādu ar hialuroskābes filleriem. Un jau atkal – sejas vingrošana kā palīgs!

Vārnu kājiņas

Foto: AFP/Scanpix
Krunciņas ap acīm mīlīgi tiek sauktas par "stariņiem" vai "vārnu kājiņām". Skan labi, bet ne visai labi izskatās.

Āda ap acīm ir ļoti plāna un sausāka nekā citur, tāpēc krunciņas šeit uzrodas ātri un neļauj noslēpt vecumu. Izeja, starp citu, ir – izmanto zaļās tējas kompreses, ledus gabaliņus un mitrinošos krēmus, kas paredzēti acu zonai.

Vēl par ādas kopšanu ap acīm lasi arī šajā rakstā.

Nekavējoties dari kaut ko ar sejas krāsu!

Foto: AP/Scanpix
Bērnībā tev ir rozā vaigi, vēlāk āda jauneklīgi mirdz, un tad jau ir bēdīgāk – sejas krāsa ir mainījusies. Jā, tas arī nodod vecumu. Samtainā persiku krāsas āda kļūst sausa, parādās poras un pigmentācija.

Neaizmirsti par to, ka organismam ar gadiem ir nepieciešams vairāk atpūsties, vajadzīgs pilnvērtīgs miegs ne mazāk par astoņām stundām diennaktī un, protams, veselīgs uzturs.

Vairāk par to, kā uzlabot miega kvalitāti, tādējādi uzlabojot arī savu izskatu un pašsajūtu, lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!