Foto: Shutterstock
Novecošana ir skaists process, par ko nekādā gadījumā nevajadzētu satraukties vai kautrēties. Un tomēr – nav nekā slikta vēlmē izskatīties nedaudz jauneklīgākai. Tieši tāpēc, tverot iedvesmu no "Harper's Bazaar" un "Good Housekeeping", esam apkopojuši vienkāršus, bet efektīvus skaistumkopšanas padomus, kā izskatīties pāris gadus jaunākai.

Izvēlies gaišāku lūpu krāsu


Tumšas krāsas uz nobriedušas ādas var izskatīties neglaimojoši, jo lūpas ar vecumu kļūst plānākas, skaidro grima māksliniece Matīna Maulavizāda. Lai lūpukrāsa nebūtu pārāk intensīva, izvēlies to sārtos vai miesas toņos, bet turies tālāk no oranžajiem toņiem, kas var padarīt zobus vizuāli dzeltenus. Atceries – ja lūpukrāsa ir vienīgais kosmētikas līdzeklis, ko uzklāj, āda izskatīsies vecāka nekā tad, ja vispār neizmantotu kosmētiku.

Nebaidies kārtīgi izpludināt vaigu sārtumu


Lai vizuāli paceltu vaigus, novieto savu vaigu sārtuma otiņu vaigu kaula augstākajā punktā un uzklāj sārtumu apļveida kustībā, iesaka grima māksliniece Sandija Lintere, kura strādā ar aktrisi Elizabeti Hērliju. Ja ir iespēja, priekšroku dod vaigu sārtumam silti rozā, aprikožu vai bronzas toņos, jo tie rada mazāku kontrastu starp ēnām.

Izcel vaigu kaulus


Paņem savu iecienītāko bronzeri, izgaismotāju vai konturēšanas komplektu – ir pienācis laiks izcelt tavu žokļa līniju un daiļos vaigu kaulus! "Izgaismo tās zonas, kuras vēlies izcelt," stāsta "Chanel" grima māksliniece Kara Bua. "Ja izmantosi pūdera izgaismotāju sausām, grumbainām vietām, tās vēl vairāk tiks izceltas, taču, izmantojot krēmīgu produktu, iegūsi veselīgu un jauneklīgu mirdzumu." Kas attiecas uz konturēšanu, Bua teic, ka tā var palīdzēt noslēpt maisiņus, kas dažkārt rodas pie žokļa līnijas, kā ar vizuāli pacelt vaigu kaulus. Būtiski ir nepāršaut pār strīpu.

Vispirms mitrinātājs, pēc tam tonālais krēms


Kad noveco, hormonu līmenis pazeminās un āda kļūst sausāka. Visticamāk, pirmais, kas šādā situācijā nāk prātā – izmantot tonālo krēmu uz krēma bāzes, bet tas nav labākais variants. "Biezāki, krēmīgāki produkti parasti tiek izgatavoti, lai būtu pēc iespējas sedzošāki, kas nozīmē, ka tajos ir arī vairāk pigmenta," teic grima māksliniece Džesija Povera. "Un pigments būtībā ir pūderis." Ja tev patīk, kā āda izskatās pēc krēmveida produktu lietošanas, tā vietā izmēģini lietot treknāku sejas mitrinātāju.

Foto: Shutterstock

Korektoru izmanto tumšajiem lokiem


"Tiklīdz esi sasniegusi vecumu, kad tev patiešām ir nepieciešams korektors, tas var itin viegli sagādāt vilšanos, iegrimstot mazajās līnijās, kas atrodas zem vai blakus acij," atklāj grima mākslinieks Sandijs Linters. Neļauj korektoram papildus izcelt grumbas, tāpēc uzklāj to tikai zem acu kaktiņiem, lai noslēptu tumšos lokus.

Acu grims – pēc iespējas vienkāršāks


Eļļaini acu plakstiņi var veicināt acu ēnu izplūšanu, taču tas nenozīmē, ka tev būtu pa virsu jāuzkrauj vēl vairāk kosmētikas. Tā vietā uzklāj smalku kārtiņu ar kādu bāzes produktu, lai viss noturētos vietā arī pēc daudzām stundām. Pēc tam izvēlies savai acu krāsai un ādai glaimojošas ēnas, piemēram, zemes toņos un izmanto šķidro acu zīmuli, lai izveidotu perfektu līniju. Runājot par kosmētiku, jāatceras, ka bieži mazāk ir vairāk!

Atliec skropstas


Velns slēpjas detaļās, un tas attiecas arī uz grimu. Lai acis padarītu vizuāli lielākas, izmanto skropstu atliecēju. "Skropstas var acis padalīt jauneklīgākas un možākas," uzsver Povera. Paņem savu atliecēju un turi to uz katras acs aptuveni 15 sekundes.

Kosmētiku noņem pēc iespējas saudzīgāk


Iespējams, pēc garas darba dienas vēlies pēc iespējas ātrāk noņemt kosmētiku un ielēkt gultā, taču velti gana daudz laika noņemšanas procesam. "Nemitīga vilkšana un berzēšana ādā ap acīm veido maisiņus, kā rezultātā konkrētā vieta var izskatīties tumšāka nekā āda ap to," skaidro ādas kopšanas speciāliste Paula Begūna. "Ja pēc iespējas mazāk berzīsi vai aiztiksi ādu ap acīm, laika gaitā pamanīsi lielas pārmaiņas."

Neaizmirsti par rokām


Dermatologi piekrīt – pēc rokām var itin viegli noteikt vecumu. Lai saglabātu jauneklīgu izskatu, uz rokām vari izmantot to pašu krēmu, ko liec uz sejas. Tāpat arī uz nakti vari uzklāt vazelīnu, bet, lai nesasmērētu gultas veļu, neaizmirsti uzvilkt cimdiņus! Tādējādi āda kļūs stingrāka, un arī kutikulas priecāsies!

Iekļauj uzturā dārzeņus un augļus ar C vitamīnu


Nevar noliegt, ka skaistumam ir arī cieša saikne ar veselīgu dzīvesveidu, tostarp uzturu. C vitamīns dabiski palielina kolagēnu tavā ķermenī, kas palīdz saglabāt jauneklīgu izskatu un stingrāku ādu.

Padzeries!


Negaidi, kamēr jūties izslāpusi – tas nozīmē, ka jau esi nedaudz atūdeņojusies. Droši vien zini par daudzajiem ieguvumiem, kas saistīti ar šķidruma uzņemšanu (par to vairāk vari lasīt šeit), taču svarīgi atcerēties, ka tas ir būtiski arī skaistumkopšanā. Ja dzersi gana daudz ūdens, tad arī āda izskatīsies jauneklīgāka un svaigāka!

Apmeklē acu ārstu


Ja tev ir slikta redze, visticamāk, daudz par daudz samiedz acis, tādējādi kompensējot darbu, kas būtu jādara acīm, un padziļinot līnijas un grumbiņas, skaidro dermatoloģe Reinela Hirša. "90 procentos gadījumu, kad sieviete vecumā ap 30 atnāk pie manis un lūdz botoksu, es viņu nosūtu pie oftalmologa, jo viņai vienkārši ir nepieciešamas stiprākas brilles vai lēcas."

Nepāršauj ar strīpu ar pašiedeguma krēmu


Pašiedeguma dēļ āda izskatās mirdzošāka vien dažu stundu laikā, taču tā arī var padarīt tumšākus un vēl vairāk izcelt uz ādas esošos pigmentus, skaidro Lintera. Ja tev to ir daudz uz krūtīm, rokām vai kājām, labāk izmanto vienu vai divus toņus tumšāku tonālo krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!