Foto: DELFI
23. augustā Āgenskalna tirgū pirmo reizi norisinājās lielākais dizaina un vintāžas tirgus ''Turbo Fashion''. Pagalmā pulcējušies vairāk nekā 100 Latvijas modes dizaineri, senlietu kolekcionāri un visi tie, kas savam apģērbam vēlējušies piešķirt otru dzīvi, bet vinila entuziasti rūpējušies par muzikālo gaisotni.

Tirgus placī apmeklētājiem bija iespēja iegādāties un aplūkot visdažādāko apģērbu – no dizaina kleitām un kombinezoniem līdz tīkliņkrekliem, ādas mēteļiem, negližē un klipšiem no pagājušā gadsimta, neparastām un pārsteidzošām vintāžas lietām un aksesuāriem. Iespēju papildināt vai atsvaidzināt savu garderobi apmeklētājiem piedāvāja populārais latviešu zīmols "ZIB", dizaineru apvienība "Butterman", zīmols "IIDZIIBA", ilustratore Krista Miltiņa un pašmāju zīmols "Qoo Qoo". Papildināt savu rotu lādīti brazīļu stilā piedāvāja ''Raja style'', ar košām brošām – ''BleeestayJewelery'', ar stikla auskariem – ''Ledene'', ar papīra pērlēm – ''Papīra rotu studija'', un viduslaiku stilā – ''Raganu rotas''. Savukārt pie Alises Ziemules-Zariņas ikviens apmeklētājs savā īpašumā varēja iegūt krāsainus šūpuļtīklus jeb ''hammock''.

Ja pašam visa kā apģērbu skapī bijis par daudz, ikviens apmeklētājs varēja doties uz tirgus ''Brīvbodes'' apģērba apmaiņas punktu, lai sev nevajadzīgo iemainītu pret punktā jau atstātajām lietām. Tāpat katrs pats varēja ar sietspiedi apdrukāt līdzpaņemto somu vai kreklu.

Paralēli iepirkšanās burziņam apmeklētāji varēja baudīt vinila plašu atskaņoto mūziku un mieloties ar brazīliešu ''ielas ēdienu'' jeb ''street food'', kā arī piedalīties Lauras Arnicānes lekcijā ''Kapsulas garderobe''.

Lūk, foto ieskats pasākuma norisē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!