Foto: Shutterstock
Būsim godīgas, 90 – 60 – 90 ir maģiskie žurnālu standarti, kurus ievērot mums nav vajadzība, tomēr daudzas no mums tik un tā meklē atbildes uz slaidā vidukļa noslēpumu. Kā to iegūt bez liekiem pūliņiem vien ar pareizo apģērbu un aksesuāru izvēli? Par to šoreiz!

Krāsas

A photo posted by Olivia (@corporatecatwalk) on Jul 26, 2016 at 9:13am PDT

Kāpēc gan audumu krāsām ir tik liela nozīme modē? Dizaineri velta milzum daudz laika, lai vien atrastu savam darinājumam pareizo toni, jo ne vienmēr šis faktors ir atkarīgs no modes tendencēm, bet bieži vien tas ir būtisks, lai apģērbs izskatītos kā nākas.

Noteikti ir dzirdēts, ka gaišas krāsas liek tev vizuāli izskatīties lielākai nekā esi, bet pretstatā tam – tumšas krāsas piešķir efektu, ka esi vizuāli slaidāka, uzsver "Fashionisers" stila eksperti.
Šajā gadījumā lielisks variants ir divdaļīgie apģērbu gabali – izvēlies gaišus svārkus vai bikses, bet topu – tumšāku. Tomēr par lielisku risinājumu kalpos arī, piemēram, kleita, kurai tieši vidukļa daļā ir citas krāsas ielaidumi. Šāds dizains ir veidots ar nolūku.

Apdrukas

A photo posted by monika (@fabulous_pinterest) on Jul 30, 2016 at 8:31am PDT

Tomēr ne viss ir vien ar krāsām saistīts. Liela nozīme ir arī auduma apdrukai. Pirmkārt, ja tavs mērķis ir vidukli vizuāli padarīt slaidāku, nekādā gadījumā neizvēlies apģērbu ar horizontālām līnijām, tā vietā dod priekšroku vertikālām.

Tāpat ikviens modes eksperts ieteiktu izvairīties no ļoti maziem vai lieliem sistemātiskiem ornamentiem uz apģērba. Tomēr arī šis varētu būt diezgan plašs jēdziens, tāpēc šajā gadījumā vajadzētu paļauties uz savu kritiku, spoguļattēlu un kādu patiesu draugu.

Aksesuāri


Protams, zelta risinājums šajā gadījumā – jostas! Labākās ziņas šajā sakarā – modes industrija ir tik pārbagāta, ka izvēlēties var sirdij un gaumei tuvāko. Tāpat šobrīd mode ļauj itin jebko, kas nozīmē, ka josta der teju jebkuram apģērbu komplektam. Pat tad, ja uzģērb ko šķietami neloģisku, bet izvēlies pareizo jostu, vari trāpīt tieši desmitniekā, radot savu unikālo stilu.

Tomēr, ja nevēlies, lai visi koncentrē tavu uzmanību uz vidukli, izvēlies kādu mirdzošāku un uzkrītošāku kaklarotu, kas pilnībā novērsīs uzmanību no visa cita.

Lieli apģērbi

A photo posted by Gabi Gregg (@gabifresh) on Mar 21, 2016 at 3:13pm PDT


Nav nekāds noslēpums, ka lieli un plati apģērbi, kuri nav augumam kā uzlieti, šobrīd vēl joprojām ir ļoti aktuāli. Tāpēc, ja nekādi neizdodas vidukli padarīt niecīgāku, var vienkārši to noslēpt vispār. Lieli maisveida krekli un džemperi, garās vestes un citi apģērbi, kas nepieguļ augumam, var būt tavs glābējs.

Tomēr atceries, ka visam jābūt līdzsvarā un tu nevari uzģērbt drēbju kārtas – arī tas izskatīsies bezgaumīgi. Centies variēt – ja augšdaļa ir brīvāka, izvēlies iespīlētākas bikses, kas ieviesīs zināmu līdzsvaru koptēlā.

Augstā jostasvieta

Arī spēlēšanās ar apģērbu piegriezumiem var paveikt brīnumlietas. Aizmirsti par tradicionālajām jostasvietām! Ja vēlies, lai vēderiņš, no kura jau tik ilgi nesanāk atbrīvoties, tiktu ierāmēts un padarīts nemanāms, izvēlies augstas jostasvietas bikses.

Tomēr atceries, ka nevajadzētu izvēlēties pārāk ciešas bikses, kuras izcels katru mazāko rieviņu un liks bikšu pogai teju izsprāgt pašai – izvēlies pareizo izmēru, kas ierāmēs visu vajadzīgo gaumīgā veidā.

"Wrap" tipa kleitas

A photo posted by Sara Toufali (@saratoufali) on Sep 25, 2016 at 9:53am PDT


Komplektā ar elegantu V veida izgriezumi, "wrap" jeb savīstītā tipa kleitas noteikti liks izskatīties slaidākai, neiedziļinoties, kura ir tā ķermeņa daļa, kuru vēlējies izcelt vai padarīt vizuāli tievāku. Šī kleita ir risinājums jebkurai problēmai!

Pateicoties savīstītajam audumam, daudz vairāk izceļas pleci, bet josta piešķir lielisku akcentiņu, slaidinot vidukli. Tiesa, vērts izpētīt arī konkrētas kleitas audumu un kā tas piestāv tev, tomēr kopumā šāda stila kleitas ir lielisks risinājums jebkurā situācijā.

Augstpapēžu kurpes


Ir skaidrs, ka īsākā no divām dāmām ar vienādu svaru izskatīsies nedaudz apaļīgāka. Bet, ja tā ir problēma, tad vienmēr talkā var ņemt augstpapēžu kurpes. Līdz ko iekāp papēžkurpēs, tu izskaties garāka, slaidāka un arī tavs viduklis, iespējams, nešķitīs tik problemātisks kā pirms

tam.
Ja ejam uz visiem simts procentiem šajā kurpju izvēles procesā, tad vērts izvēlēties miesas krāsas jeb "nude" toņa kurpes. Jo kurpju tonis līdzīgāks tavai ādas krāsai, jo garāka tu izskatīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!