Pēdējā laikā modes industrijas pārstāvjiem arvien vairāk patīk modeles, kurām ir kāda nepilnība. Trūkumi (vadoties pēc vispārpieņemtām skaistuma normām) tagad uzskatāmi par priekšrocību. Modē ir izcelties, atšķirties no visiem, būt unikālai. Tāpēc piedāvājam ieskatu mūsdienu profesionālo modeļu ikdienā, kurām piemīt šis tā saucamais "unique look", un ko portālā Intensa.Pro apkopojusi stiliste Anúsh jeb Anna Bagdasarjana.

Anorektiskās modeles lūgums netraucēt

Ne velti pēdējā laikā tik daudzas plus size modeles parādās gan uz žurnālu vākiem, gan skaistumkopšanas industrijā un pat pazīstamāko zīmolu modes skatēs. Pēc skandaloziem atgadījumiem ar modelēm, kuras sirgst no anoreksijas un upurē savu veselību, lai atbilstu valdošajiem skaistuma standartiem, kaut kam, viennozīmīgi, bija jāmainās. Un lūk, jau pēc dažiem gadiem, apaļīgas modeles reklamē slavenāko zīmolu drēbes un ar lepnumu pozē augstās modes fotosesijās.

Spilgtākā no viņām, šķiet, ir Ešlija Grehema (Ashley Grahem), kuras fotogrāfijas rotājušas Vogue un Glamour, nerunājot par to, ka viņa bija slavena dažu Levis kampaņu seja. Īpaši slavena modele ir ar savām fotosesijām apakšveļā un peldkostīmos, kas ir neparasti priekš plus izmēra modelēm. Ešlija arī ir pierādījusi sevi dizaineres lomā, radot apakšveļas līniju miesās kuplām sievietēm, un, protams, pati arī filmējusies tās reklāmas kampaņā.

"Mani sajūsmina arī Keitas Dilonas (Kate Dillon) panākumi, kura agrāk bija standarta modele, taču, neskatoties uz to, ka viņa ir pieņēmusies svarā, Dilona palika modes biznesā, un kā vēl kā palika! Žurnāls "People" pat iekļāva viņu skaistāko cilvēku sarakstā, bet "Mode" nosauca viņu par Gada modeli 90. gadu beigās. Ja agrāk Keita bija viena no daudzām, tad ar jauno figūru kļuva par populāru modeli, un līdz šim viņa arī ir viena no apmaksātākajām lielo izmēru modelēm," stāsta stiliste.

45 gados – atkal modele

Arī jaunība iziet no modes, un modeles vecumā pēc 50 gadiem ir šodienas jaunais trends. To ir viegli izskaidrot – tās sievietes, kuras 80. gados gluži vai vairumā izpirka slavenu modes zīmolu drēbes, šodien jau ir pieaugušas sievietes. Taču vecums nekādi nav ietekmējis viņu mīlestību pret modi – viņām vēl joprojām ir gaume, nauda un vēlme to tērēt sev. Laikam tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc gan modes nami, gan modeļu aģentūras labprāt sadarbojas ar modelēm, kurām ir pāri 50. Tieši viņas – greznas, koptas, fotogēniskas - atspoguļo viņu mērķauditoriju.

Spilgts piemērs ir arī Karmena Del Orefisa (Carmen del'Orrefice), paša Salvadora Dalī mūza. Šai sievietei ir 83 gadi, bet pēdējos gados arvien biežāk viņa redzama uz žurnālu vākiem. Pārtraukumos starp filmēšanos Rolex reklāmā un Vogue fotosesijās modele raksta grāmatas un filmējas kino. Pati Karmena atzīst, ka tagad ir daudz pieprasītāka, nekā jaunības gados.

Arī modelei Lindai Rodīnai (Linda Rodin) ir "tikai" 65. Savos gados viņa ir paspējusi daudz – jaunībā bija modele, tad stiliste un Harper's Bazaar redaktore. Kā stiliste Rodīna strādāja ar tādām superzvaigznēm kā Madonnu, Halli Beriju, un tas nozīmē, ka viņa bija viena no labākajām, kas, ņemot vērā stilistu daudzumu Amerikā – šķiet praktiski neiespējami. Tagad Linda, it kā noslēdzot ciklu, atgriezusies modeļu pasaulē un strādā ar slaveno zīmolu The Row.

Skaistums kā nenovēršamība

Pēdējā laikā meitenes un jaunieši ar retām slimībām defilē uz mēles un redzami uz modes žurnālu vākiem. Vēstījums ir skaidrs un visai optimistisks – "mēs visi esam tik atšķirīgi, taču katrs no mums ir unikāli skaists". Šādas modeles viennozīmīgi ne ar vienu nesajauksi, viņām ir īpaša āriene, tieši tas "unique look", kas tagad ir modē.

Šons Ross (Shaun Ross) – afroamerikānis albīns. Un vēl viņš ir pieprasīts modelis, kurš strādājis ar tādiem zīmoliem, kā Givenchy un Alexander McQueen. Pateicoties izglītībai aktiermeistarības un dejošanas nozarē, Šons arī filmējies Ketty Perry un Beyonce muzikālajos klipos un atveidojis dažas lomas kino. Kādu karjeru izvēlēsies šis neparastais jauneklis, pagaidām ir noslēpums, taču vēsturē viņš tomēr ienāca tieši kā pirmais vīrietis - modelis albīns.

Šantele Brauna Janga (Chantelle Brown - Young) iemirdzējās pavisam nesen, piedaloties slavenajā šovā "Amerikāņu topmodele". Kaut arī modele netika finālā, viņas vārdu uzzināja visā pasaulē. Modelei ir reta ādas slimība – vitiligo, turklāt pavisam rets ir tik simetrisks gaišo ādas zonu izvietojums kā Šantelei. Būdama modele iesācēja, viņa nevar lepoties ar lielu portfolio, taču pagājušajā sezonā meitene kļuva par slavenā Desigual zīmola seju. Viņai uzticēja līniju, kas veltīta punktiņu rakstam, un meitenes neparastā āriene uzreiz kļuva par tendenci.

"Modes industrija oficiāli devusi zaļo gaismu meitenēm ar nestandarta figūrām, vecumu un ārieni, mode kļūst tuvāka realitātei un daudzšķautņaina. Vai ilgi šādas modeles būs modē? Domāju, jā, un viss modes bizness mainīsies kopā ar viņām, padarot par stila un skaistuma ikonām nevis fotošopu, bet īstus, reālus cilvēkus," teic stiliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!