Foto: Shutterstock

Tās ir tikai iedomas, ka aktuālās modes tendences nevar ievērot arī biroja darbinieki, kam ikdienā ir daudz tikšanās un komunikācija ar biznesa cilvēkiem. Arī biroja darbinieces pavisam droši var aizņemties idejas apģērbu kombinēšanā un būt stilīgas šajā sezonā - ne tikai brīvdienās, bet arī darbā, tāpēc aizņēmāmies portāla glamour.com sagatavotos ieteikumus apģērba un apavu izvēlē.

Esi oriģināla!

Sekot līdzi modes tendencēm nebūt nenozīmē, ka jāievēro viss, bez jebkādām atkāpēm, jo katrai no mums ir savas auguma īpašības, līdz ar to - apģērba komplektēšanas iespējas var būt individuālākas un oriģinālākas. Arī modes dizaineri iesaka katrai pašai izveidot savu stilu, balstoties uz modes aktualitātēm, jo tas, kas piestāv vienai, pavisam noteikti nepiestāvēs kādai citai, tāpēc sava stila apzināšanās ir visa sākums. Ja ir iepatikusies šīs sezonas aktualitāte ar krekla blūzēm, taču apvienība ar džinsa biksēm šķiet nepiemērota tavam augumam, izvēlies to kombinēt ar zīmuļsvārkiem vai pusgarām klasiskā griezuma biksēm. Tad, kad katra no mums ir atradusi savu stila virzienu, tad var droši izpausties ar krāsām, rakstiem, tekstūru un formu izvēli apģērbā un aksesuāros.

Foto: Shutterstock

Džinsa bikses atgriežas

Šajā sezonā gluži vai ar uzvaras saucieniem ir atgriezušās džinsa bikses. Ērtības cienītājām tā noteikti ir patīkama ziņa, jo arī veikalu plauktos gozējas dažādu formu, krāsu un stila bikses, un arī biroja darbinieces pavisam droši tās var ieviest savā garderobē, atkarībā no tā, kā apģērbs tiks komplektēts. Džinsa bikses kopā ar T-kreklu nudien nebūs tas piemērotākais komplekts, taču gaisīga blūzīte, žakete vai pusgara jaciņa kopā ar augstpapēžu kurpēm noteikti ir pieļaujams apģērbs arī biroja darbiniecēm.

Foto: Shutterstock

Eksperimenti lai paliek brīvdienām

Protams, ir ziņkāre par to, kā jaunākās modes aktualitātes izskatītos mugurā katram pašam, taču dizaineri un stilisti tomēr iesaka drosmīgos eksperimentus pietaupīt brīvdienu apģērbam. It īpaši tad, ja darbs saistīts ar jaunu cilvēku iepazīšanu, necenties pievērst sev uzmanību ar to, ka eksperimentē ar visām jaunākajām modes tendencēm. 

Foto: Shutterstock

Ērto apavu ēra

Droši vien ir grūti nepamanīt, ka šobrīd vairums sieviešu atzīst ērto apavu tendences, izvēloties sportiska stila apavus – kedas un botas. Modes pārstāvji portālam atzīst, ka biroja darbinieki var izvēlēties ikdienas valkāšanai gaumīgas kedas, taču spotiskās botas gan nebūs piemēroti apavi ikdienas darbam birojā. Klasiski baltas kedas labi piestāvēs gan pie džinsa biksēm, gan kleitām un svārkiem, savukārt vieglie sporta apavi ar paaugstināto zoli tomēr liks domāt, ka esat darbā ieradusies uzreiz pēc rīta skrējiena, tāpēc šos apavus labāk izvēlēties tikai brīvā laika apģērbu komplektiem. Tomēr augstpapēžu kurpes pavisam noteikti nav pametušas šīs sezonas aktualitātes, tāpēc ar to izvēli nekad nevarēsi kļūdīties. Šogad īpaši aktuālas ir lakādas laiviņveida kurpes ar spiciem purngaliem. 

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bezformīgam apģērbam - nē!

Vairums biroja darbinieces nelielo ierobežojumu dēļ ietērpjas bezgaumīgā, masīvā, nesievišķīgā apģērbā, kas nekādā veidā neatspoguļo personību. Lai arī modes pasaulē parādījušies oversize apģērbi, tas nebūt nenozīmē, ka tajā jāpaslēpjas no acu skatieniem un jāpaslēpj visa sava sievišķība. Kuplos, garos svārkus kombinē ar pieguļošu topu un izcel vidukli. Jebkuru apģērbu var padarīt sievišķīgāku, ir tikai jāgrib. Biroja darbiniecēm šobrīd aktuāla izvēle noteikti ir midi izmēra svārki, kombinācijā ar augstpapēžu kurpēm un kādu pieguļošu blūzi vai krekliņu. Vecmodīgos kostīmus aizstāj ar klasiskiem svārkiem vai biksēm, bet papildini tēlu ar radošāka raksta vai krāsas blūzi, žaketi vai tamborētu džemperi spilgtā tonī, tādā veidā tēls nebūs tik garlaicīgs un vienmuļš. Ja nu tomēr gribas ietērpties brīvas formas kleitā, izmanto jostu vidukļa akcentēšanai vai arī papildini tēlu ar vertikālām rotaslietām, piemēram, gariem auskariem un garām krellēm. 

Foto: Shutterstock

Ģērbies atbilstoši videi

Izvēloties ikdienas apģērbu darbam birojā, svarīgi kaut nedaudz pielāgoties cilvēkiem, kas atrodas darba vidē. Nav nepieciešamība lieki izcelties un pievērst sev uzmanību katru dienu ar ekstravaganta apģērba izvēli, tāpēc respektē apkārtējos un centies savu individuālo stilu pielāgot darba videi. Tāpat svarīgi ievērot dienas ritmu, ja paredzēta tikšanās ar priekšnieku, izvēlies neitrālāku apģērbu, bet, ja plānota tikšanās ar klientiem, izvēlies kādu klasiska stila apģērbu ar žaketi, radot nopietnu iespaidu. Esi piesardzīga ar pārlieku raibu un spilgtu apģērbu, jo tas var novērst uzmanību no domām par sarunas tematu. 

Foto: Shutterstock

Vienmēr ērts apģērbs

Tas gan nenozīmē, ka birojā var ierasties treniņbiksēs, taču visi dizaineri un stilisti ir vienisprātis, ka katrs apģērbs var būt ērts, ir tikai jāpieliek pūles to meklēšanā. Tas attiecināms uz augstpapēžu kurpēm, svārkiem, kleitām un patiesībā jebko, ar ko veidojam savu tēlu. Neērts apģērbs neradīs vēlmi to bieži vilkt un tajās reizēs, kad tas būs uzvilkts, radīs nekomfortablu sajūtu visas dienas garumā, un tas nudien nav nepieciešams produktīvai darba dienai. Izvairies no pārāk īsiem svārkiem, pārāk augstām un neērtām papēžu kurpēm, pārlieku atsegtu dekoltē un citām niansēm, kas var radīt neērtības sajūtu gan pašam, gan arī apkārtējiem.

Foto: Shutterstock

Obligātais aksesuāru lietojums

Biroja darbinieku tēls nebūt neliecina, ka aksesuāru lietojumam jābūt ļoti vienkāršam un neuzkrītošam. Patiesībā tieši aksesuāri ir tie, ar kuru palīdzību tēlu varam padarīt oriģinālāk un radošāku, tāpēc neitrālāku apģērba komplektu papildini ar krellēm, rokassprādzēm un auskariem. Starp citu, rokas pulkstenis ir ļoti vērtīgs ieguldījums ikvienai biroja darbiniecei, jo tas piestāvēs jebkuram apģērba komplektam. Izvairies no bižutērijas, kas izskatās lēta. 

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!