Foto: Kadrs no video
Ik pa brīdim radošā apvienība "Mode" iepriecina interneta lietotājus ar nelielām īsfilmām, kurās attēlo modes tendences 100 gadu nogrieznī. Pavisam nesen iznācis kārtējais interesantais video materiāls, kurā šoreiz aplūkota vīriešu apakšbikšu mode.

Modes tendences mainās ik sekundi. Kas vakar bijis aktuāls, šodien jau var būt aizvēsture, tieši tāpēc interesanti aplūkot, kā stils mainījies simts gados.

Jāsaka, ka manāmas atšķirības ir arī vīriešu apakšbikšu modē. Ja tagad vīrieši var izvēlēties savai sirdij tuvāko apakšbikšu stilu un gozēties teju plikiņi, tad agrāk bijis pavisam citādi. Vīrieši ap divdesmitajiem gadiem tērpās apakšveļā, kas nosegusi visu augumu – teju no pirkstu galiņiem līdz papēžiem.

Tiesa, gadiem skrienot, arī apakšveļa kļuvusi daudz, tā teikt, niecīgāka. Garais, baltais kombinezons pārvērties par apakšbiksēm un krekliņu, kuros, piemēram, ap piecdesmitajiem gadiem akcents ticis likts arī uz zeķturiem.

Lai arī pirmo reizi bez krekliņa vīrieši atļāvās staigāt ap 1946. gadu, šī tendence nostabilizējās vien sešdesmito gadu vidū. Kādu brīdi aktuāliem kļūstot arī bokseršortiem, tagad vīri vairāk priekšroku dod pieguļošām apakšbiksēm, taču viss, protams, atkarīgs no katra gaumes izjūtas un ērtības.

Dāmas, izbaudiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!