Foto: Shutterstock

"Viss, ar pirmdienu sākšu jaunu dzīvi! Ēdīšu stingri noteiktos laikos, manā ēdienkartē būs tikai veselīgi un vērtīgi produkti, nē – bulciņām un saldumiem, vingrošu vismaz trīs reizes nedēļā…" Pazīstamas frāzes un apņemšanās, vai ne?

Februārī šāda "laimīgā" pirmdiena, kad sākt "jaunu" dzīvi, ir 8. februāris, kad iesāksies gan jauns lunārais Mēness cikls, gan Jaunais Mēness gads, gan tiks svinēts arī Jaunais gads pēc Austrumu kalendāra.

Tātad, ja 1. janvāra jaunas dzīves uzsākšanas plāns kādu nenosakāmu iemeslu dēļ ir izgāzies (iespējams, atbildi uz to, kāpēc tā noticis, atradīsi šeit), tad šī ir lieliska iespēja nepadoties un mēģināt vēlreiz.

Tiesa, tas nenozīmē, ka līdz tam laikam varēsim ēst, kā pagadās. Februāris iesākas ar atslodzes dienu un mēneša pirmajā nedēļā Mēness vēl būs dilstošs. Tas nozīmē, ka, ja rūpīgāk sekosim tam, ko apēdam, atsakoties no trekniem, kalorijām bagātiem ēdieniem un izvairoties no vēlām vakariņām, tad jau līdz 8. februārim būtiski uzlabosim gan savu pašsajūtu, gan izskatu.

Jāpiebilst gan, ka, lai pievērstos veselīgākam dzīvesveidam, nevajadzētu gaidīt ne jaunu mēnesi, ne gadu, ne kādu citu brīdi, bet gan sākt tieši šodien. Pieiet pie spoguļa, kārtīgi sevi aplūkot un godīgi atbildēt uz jautājumu – vai es sev patīku, vai jūtos labi savā ķermenī? Ja atbildes nav iepriecinošas, atliek vien ņemt situāciju savās rokās un atcerēties, ka vien mūsu spēkos ir to mainīt!

Turpinājumā piedāvājam iepazīties ar atslodzes dienu grafiku februārim saskaņā ar Mēness fāzēm, kā arī veselīgas un gardas receptes, ko šomēnes izmēģināt!

Vērtīgā kvinoja - kā pagatavot garšīgi?

Foto: Shutterstock

Nopirku kvinojas sēklas, mēģināju tās pagatavot pusdienās, bet mājniekiem negaršoja. Kā pagatavot garšīgi? Tā žurnālam "Praktiskais Latvietis" vaicā lasītāja Liene.

Pirmdiena bez gaļas – 10 maltītes vieglākam nedēļas sākumam

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jauna nedēļa, jauns ēšanas paradumu cikla sākums. Ja brīvdienās mēs vēlamies našķoties un baudīt bagātīgas maltītes, neliedzot sev ne kādu treknāku karbonādi, ne šokolādes gabaliņu desertā, tad pirmdiena ir jauks iemesls, lai paņemtu pauzīti no visa treknā un pievērstos vieglākām maltītēm. Kāpēc gan neiesākt jaunu tradīciju, pasludinot pirmdienu par dienu bez gaļas?

Vakariņās saknes! 10 receptes kārai šmakstināšanai

Foto: Shutterstock

Kartupeļi, burkāni, bietes, kāļi, saldie kartupeļi un kas tik vēl ne – ziema ir īstais laiks, kad mieloties ar dārzeņiem, kas izrakti no zemes. Sildošas zupas un krēmzupas, kārtīgi veģetārie sacepumi un pat kūkas – to visu ir iespējams pagatavot ar sakņu dārzeņiem.

Sildošie, bagātīgie sautējumi un zupas omulīgām brīvdienām

Foto: Shutterstock

Ja nav jāsteiz paveikt simt nepadarītie darbi, vakaros mājās var uzburt omulību, katliņā lēni un mierīgi izsautējot gardus un mīkstus gaļas gabaliņus ar kārdinošām kartupeļu, burkānu un citu dārzeņu šķēlēm, to visu beigās papildinot ar smaržīgiem zaļumiem.

Ducis ideju košajiem brokoļiem vieglās un gardās maltītēs

Foto: Shutterstock

Brokoļi ir ļoti vērtīgs un veselīgs dārzenis, kas tagad, ziemā, kad plosās dažādas slimības, nav tik mazsvarīgi. Tas ir arī košs un uzmundrinošs, ar savu izskatu uz šķīvja vien uzlabojot garastāvokli. Turklāt ikvienam, kurš piedomā pie saviem kilogramiem, ar brokoli vajadzētu būt uz "tu".

Veselīgas vakariņas vienā šķīvī: septiņi bagātīgi salāti darbadienām

Foto: Shutterstock

Veselīga maltīte nebūt nenozīmē garlaicīgus dārzeņus, jau apnikušās krēmzupas vai plikus vārītos rīsus. Lai kārtīgi paēstu un remdētu izsalkumu, bet tajā pašā laikā rūpētos arī par savu figūru, vakariņās var pagatavot graudaugiem, dārzeņiem un pat augļiem bagātus salātus. Tie ne tikai uz šķīvja izskatīsies apetītlīgi, bet arī garšos fantastiski!

10 veidi, kā visdažādākajos ēdienos izmantot turku zirņus

Foto: Shutterstock

Turku zirņi jeb aunazirņi, kā tos mēdz dēvēt, ir viens no tiem produktiem, kas noteikti būtu jāiekļauj pilnvērtīga uztura ēdienkartē. Tajos ir ne tikai maz kaloriju, bet arī daudz olbaltumvielu un proteīna. Turklāt pietiek ar nelielu turku zirņu porciju, lai cilvēks justos paēdis un drīz pēc ēdienreizes nebūtu jāmeklē kāds našķis.

Krāsaini un dzīvespriecīgi ēdieni gada aukstajam laikam, kas ārstē un stiprina imunitāti

Foto: Shutterstock

Koši, piesātinātu krāsu dārzeņi un augļi uz šķīvja ne tikai priecē ēdāja acis, bet to krāsa spēj pastāstīt arī par ēdiena vērtīgumu. Katras krāsas dārzenis pilda atšķirīgu funkciju organisma veselības nostiprināšanā.

Lasīt vairāk

Ja ciemos nāk vegāni. 14 maltītes draudzīgām vakariņām

Foto: Shutterstock

Ja tu un tava ģimene neesat vegāni, tad draugu vegānu ciemošanās varētu radīt nelielas galvassāpes. Tomēr arī vegānu ēdienkarte ir daudzveidīga un, gaidot draugus, vari pagatavot visiem kopīgas vakariņas, kas garšos ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!