Foto: Shutterstock
Eļļa ir brīnumlīdzeklis daudzās situācijās – tā palīdz cīnīties ar blaugznām, nomierina gan ķermeni, gan prātu, mazina stresu, palīdz saaukstēšanās gadījumos un citos. Tāpat eļļu var izmantot arī sejas tīrīšanai, un ir pierādīts, ka tā tiešām darbojas!

Iespējams sejas tīrīšana ar eļļu sākotnēji var šķist pavisam dīvaina lieta, jo eļļa taču ir tā, ko cilvēki ar mazgāšanu un tīrīšanas līdzekļiem parasti cenšas noņemt. Taču tā nebūt nav. 

Eļļas ādas kopšanai izmanto jau no laika, kad radās pirmās civilizācijas. Mūsdienās tās ir ļoti attīstījušās un daudzi cilvēki dod tām priekšroku, jo eļļas ir dabīgas un veselīgas, kā arī tās ir pieejamas ļoti plašā klāstā, informē portāls www.everydayhealth.com.

Taču jāatceras, ka, iegādājoties tīrīšanas līdzekļus ar eļļu, svarīgi ir pievērst uzmanību tam, kāds ir ražotājs, no kurienes tie nāk un kādas ir sastāvdaļas, stāsta dermatoveneroloģe Jolanta Purniņa.

Bieži vien pie viņas ierodas pacienti ar dažādām alerģiskām reakcijām un problēmām, tāpēc Jolanta uzskata, ka tīrīšanas līdzekļus vislabāk iegādāties aptiekās, kur tie ir pārbaudīti, un ir zināms to ražotājs un izcelsme, kā arī bieži vien līdzekļus sejas tīrīšanai aptiekās izgatavo uz vietas, individuāli katram pacientam.

Foto: Shutterstock

Kādi ir ieguvumi, tīrot seju ar eļļu?

• Eļļa ir ļoti efektīva grima noņemšanā, ar to ir pavisam viegli notīrīt acu grimu, taču jāuzmanās tām sievietēm, kuras lieto kontaktlēcas.

• Daudzos gēlveida un krēmveida sejas tīrīšanas līdzekļos, kā arī speciālajās tīrīšanas salvetēs ir sastāvdaļas, kas sausina ādu. Savukārt eļļa praktiski neizraisa blakusparādības, nekairina un nesausina ādu.

• Eļļas sejas tīrīšanai nenoņem uz ādas esošo dabīgo eļļu. Tās mitrina un saudzē ādu. Tās ir ļoti labs mitrināšanas līdzeklis, jo āda tiek barota visu dienu vai nakti, tikai jāatceras, ka pēc tīrīšanas uz ādas vēl jāuzklāj sejas krēms.

Kam ir piemērota sejas tīrīšana ar eļļu?

Eļļas sejas tīrīšanai ir paredzētas gandrīz visiem ādas tipiem, uzskata eksperti. Vislabāk tās ir piemērotas cilvēkiem ar sausu un jutīgu ādu, jo eļļas, salīdzinot ar citiem tīrīšanas līdzekļiem, mazāk kairina ādu, kā arī parasti neizraisa nekādas blakusparādības.

Cilvēkiem ar taukainu sejas ādu, savukārt, tīrīšana ar eļļu varētu nebūt tik ļoti piemērota, jo eļļas var vēl vairāk aizsprostot sejas ādas poras, uzsver Jolanta. Katram cilvēkam jāpievēršas individuāli un jāizvērtē, kas būtu vislabākais līdzeklis sejas tīrīšanai, jo tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, ne tikai ādas tipa.

Kā mazgāt seju ar eļļu?

Iespied dažus pilienus tīrīšanas eļļas plaukstās un uzklāj uz mitras ādas. Ar pirkstu galiem veic apļveida kustības un it kā iemasē eļļu ādā. Noskalo ādu ar remdenu ūdeni vai notīri ar tīru un mitru lupatiņu vai dvielīti. Pēc tam uzklāj krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!