Foto: Shutterstock

Ik rīta norīvēšanās ir tradicionāls paņēmiens, kuru veicot, tiek noņemta atmirusī āda un stimulēta asinsrite, kas ir priekšnoteikums labai, stiprai veselībai. Regulāra procedūras atkārtošana palīdz arī saglabāt jauneklīgāku izskatu, iegūt gaišāku, gludāku un mīkstāku ādu – tā vēsta portāls naturalhealthmag.com.au.


Sausā norīvēšanās stiprina imūnsistēmu un veicina asins plūsmu, kā arī palīdz attīrīt vielmaiņu no atkritumiem, kuri var veidoties audos un limfmezglos.

Norīvēšanās ieteicama arī cilvēkiem, kuriem ir sausa āda, jo procedūra stimulē tauku dziedzeru sekrēciju un ar laiku āda paliek mīkstāka un spožāka.

Protams, pirms veikt sauso norīvēšanos ir jāievēro dažādi priekšnoteikumi:

  • Ir jāizvēlas atbilstoša, labas kvalitātes ķermeņa suka, masāžas sūklis vai rupjš dvielis
  • Ieteicams izvēlēties ķermeņa suku veidotu no augu sariem
  • Norīvēšanās ir jāveic uz sausas ādas ar sausu ķermeņa suku
  • Ieteicams ir procedūru papildināt arī ar kādu no hidroterapijas veidiem, piemēram, doties tvaika pirtī, vannā, dušā, lietot ķermeņa dubļu masku vai masāžu

Pirms veikt sauso ķermeņa norīvēšanos, ieteicams tomēr konsultēties ar kādu speciālistu, jo process ir jāveic uzmanīgi un atbildīgi, zinot, ko katra kustība dod ķermenim un kāpēc tā ir nepieciešama. Padomu var lūgt fizioterapeitam vai arī Latvijā godātai un ļoti atzītai sausās norīvēšanās un citu veselības mācību tautskolotāja ir Inese Ziņģīte. Inese ir pierādījums tam, kā šī un citas metodes, palīdz pat pēc paralīzes nostāties uz savām kājām un saglabāt apbrīnojamu mundrumu, neskatoties uz cienījamo vecumu. Vairāk informāciju par Inesi Ziņģīti lasiet viņas mājaslapā: inesezingite.lv

Inese Ziņģīte min, ka jau no bērnības ir jārūpējas par cilvēka veselību, regulāri mazuli norīvējot ar dvieli. Pārtraucot to darīt, tiek nodarīts pāri veselībai. Viņa uzsver, ka šai nodarbei ir jāpievērš lielāka uzmanība, jo ir jāatceras, ka asinsrite tiek veicināta, ja mēs kustinām un berzējam savu ādu. Ziņģīte arī atgādina, ka tas ir tā vērts – ik dienu veltīt vismaz pusstundu savas veselības uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!