Foto: Shutterstock

Līdz ar masu sporta pasākumiem pieaug traumu skaits, tādēļ mediķi aicina treniņus uzsākt savlaicīgi un izvērtēt savas fiziskās spējas pirms doties pārbaudīt savus spēkus kādā sporta pasākumā.

Piektdien, 8.maijā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā pulcējas radiologi no visām Baltijas valstīm, lai papildinātu zināšanas muskuloskeletālajā radioloģijā – par muskuļu un saišu bojājumiem un kaulu un mīksto audu audzējiem.

"Dažādu muskuloskeletālo traumu skaita pieaugumu mūsu radiologi īpaši izjūt laikā, kad valstī notiek masu sporta pasākumi – tātad tieši pašlaik pavasarī," stāsta Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja Māra Epermane. "Tik liela slodze no dalībniekiem prasa nopietnu iepriekšēju fizisko sagatavotību. Tas, ko redzam slimnīcā, ir, ka viena daļa cilvēku sportošanai tomēr nododas "akciju" veidā, labākajā gadījumā uzsākot treniņus vien dažas nedēļas pirms, piemēram, izturības skrējieniem, maratoniem, lai gan tas būtu jādara regulāri visa gada garumā. Rezultātā saišu un muskuļu aparāts nespēj izturēt lielo noslogojumu un traumpunktos pieaug pacientu skaits."

Viņa aicina izvērtēt savu fizisko sagatavotību arī visus, kuri pēc salīdzinoši dīkajiem ziemas mēnešiem uzsāk ikdienas sportiskās aktivitātes: "Problēmas rodas tad, ja gribam ātri atgūt ziemas laikā iekavēto, tāpēc vajadzētu objektīvi izvērtēt savas spējas un sākt ar mazākas intensitātes treniņiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!