Foto: Shutterstock

Vai tev ikdienā nākas saskarties ar stīvu un sāpīgu kakla un sprandas zonu, kad tu no rīta pamodies vai dodies mājup pēc garas darba dienas?

Lielākā daļa cilvēku ik pa laikam izjūt stīvu un savilktu ķermeņa augšdaļu, taču tas ir tikai normāli, jo ik dienu mūsu kakls nogurst no smagajām plecu somām, no darba pie datora un ilgas skatīšanās viedtālrunī, kā arī no sliktas stājas vai nepareizas sēdēšanas u.c. apstākļiem.

Tomēr tu vari mazināt nogurumu un sāpes ar vieglu un efektīvu līdzekli, ko izmantot ik dienu – dažiem vingrinājumiem kakla zonai, kā arī ar vieglu kakla masāžu, ko tu vari izdarīt pats! Stiepjoties un bieži vingrinot kaklu, tu ne tikai mazināsi stīvumu un muskuļu spriedzi, bet arī saglabāsi kakla muskuļus elastīgus un spēcināsi tos.

Katram vingrinājumam izpildi 5 – 10 atkārtojumus 3 reizes dienā.

Noliec galvu uz priekšu un atpakaļ

Foto: Shutterstock

Noliec galvu lēnām atpakaļ, cik vien tālu vari. Šādā pozā galvu paturi kādu brīdi un tad lēnām liec galvu uz priekšu – arī, cik vien tālu sniedzas.

Noliec galvu uz sāniem

Foto: Shutterstock

Turi galvu taisni, tad lēnām noliec to uz vienu sānu tik tālu, lai auss nepieskaras plecam. Īsu brīdi turi galvu šādā pozā, tad atgriezies centrālajā stāvoklī. Veic šādu pašu darbību uz pretējo pusi.

Pagriez galvu uz sāniem

Foto: Shutterstock

Lēnām pagriez galvu, cik vien tālu iespējams. Turi galvu šādā pozā uz brīdi. Tad atgriezies sākuma pozā un izpildi vingrinājumu pretējā virzienā.

Kakla zonas pašmasāža

Foto: Shutterstock

Lai mazinātu spriedzi un nogurumu kaklam un sprandai, kā arī lai uzlabotu asinsriti un mazinātu galvassāpes, izmēģini kakla pašmasāžu. To tu varēsi veikt gandrīz jebkurā vietā un laikā. Galvenais, ko atcerēties – centies koncentrēties uz vietām, kuras ir visvairāk saspringtas un sāc tās masēt lēni un metodiski.

1. Atliec atpakaļ galvu un ar plaukstām un pirkstiem no katras puses lēnām izspied mīkstumu pie kakla pamatnes. Pēc tam galvu noliec uz priekšu un saspied ādu saspringtajās vietās. Turi saspiestu 10 sekundes un tad atgriezies vertikālā stāvoklī.

2. Ar kreiso roku masē kreiso plecu un tad virzies uz kakla pusi, līdz pat galvaskausam. Maigi, bet stingri ar pirkstiem veic mazus apļus vienā virzienā un tad atpakaļ. Atkārto arī ar labo roku un labo plecu.

3. Saliec rokas dūrēs un maigi berzē savu mugurkaula augšdaļu ar apļveida kustībām. 

Pēc tam, kad esi izmasējis visus saspringtos punktus, neaizmirsti izstaipīties, rokas paceļot augšup un pēc tam uz priekšu – it kā apķerot sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!