Foto: Shutterstock

Tuvojoties pavasarim, vairums no mums sāk arī aktīvāk piedomāt pie savas ēdienkartes un ieviest ikdienā vairāk kustību, lai uzlabotu fizisko formu. Ja vēlies, lai tas norit vieglāk, iepazīsties ar uztura speciālistu un fitnesa treneru ieteikumiem, kā ikdienā sadedzināt vairāk kaloriju, pat nepiepūloties!

Izdzer tasi kafijas

Kofeīnu saturoši dzērieni paātrina vielmaiņu un, attiecīgi, arī kaloriju dedzināšanu pat trīs stundas pēc to baudīšanas. Ja neesi kafijas cienītāja, dzer tēju, jo īpaši, zaļo!

Krēsla vietā – vingrošanas bumba

Ja tas ir iespējams, biroja krēsla vietā noliec vingrošanas bumbu. Cenšoties uz tās noturēt līdzsvaru, sadedzināsi vidēji par 260 kalorijām vairāk nekā, ja ērti iekārtosies krēslā.

Izslēdz no ēdienkartes ogļhidrātus

Vismaz divas dienas nedēļā ēdienkarti veido tikai no olbaltumvielām. Tas nebūt neietekmēs tavu apetīti, radot izsalkuma sajūtu, bet apkārtmērus – gan!

Košļājamā gumija

Pēc maltītes iemet mutē košļājamo gumiju – tas mazinās tavu vēlmi atkal virināt ledusskapi un neilgi pēc ēšanas ar kaut ko panašķēties.

Samazini gaisa temperatūru

Jo vēsāka būs telpa, kurā uzturēsies, jo vairāk enerģijas tavs organisms tērēs ķermeņa sasildīšanai.

Asi ēdieni

Gatavojot maltītes, pievieno ēdieniem garšvielas – jo īpaši, asas. Tas uzlabos tavu vielmaiņu par 23 procentiem, liecina pētījumi.

Atpūties

Nav nozīmes tam, vai spēka treniņus veic trīs vai divas reizes nedēļā – speciālisti apgalvo, ka cilvēkam šai sakarā izveidosies tāda pati muskuļu masa. Tāpēc izmanto atpūtu!

Miers

Cilvēki, kuri hroniski cieš no stresa, dienas gaitā sadedzina par 104 kalorijām mazāk, kā arī ēd neveselīgāku pārtiku.

Kusties

Runājot pa telefonu, nevis sēdi, bet staigā vai vismaz ar pēdām tipini pa grīdu, soļojot uz vietas.

Jo kustīgāka tu būsi, jo labāk jutīsies un aktīvāk darbosies tava vielmaiņa.

Slodze

Pat 10 minūtes mērenas slodzes paātrina vielmaiņas darbību uz trīs stundām. Centies ikdienā iekļaut vismaz šīs 10 minūtes fizisko aktivitāšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!