Foto: LETA

Pirmdien, 21. martā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tiks atvērts pieraksts uz diagnostiskās radioloģijas izmeklējumiem līdz gada beigām, informē slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

"Ņemot vērā lielo iedzīvotāju pieprasījumu tieši pēc Austrumu slimnīcas speciālistiem, veselības ministrs Guntis Belēvičs ir panācis vienošanos ar Nacionālo veselības dienestu par lielāku ambulatoro pasūtījumu mūsu slimnīcai, kas nozīmē, ka šogad mums ir piešķirts lielāks kvotu apjoms. Tās primāri tiks novirzītas, lai palielinātu valsts apmaksāto izmeklējumu skaitu onkoloģiskajiem pacientiem," norāda slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga.

"Mēs esam pateicīgi ministram par uzsāktajām politiskajām iniciatīvām, gan palielinot veselības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, gan atalgojumu slimnīcā strādājošajiem, gan panākot valsts galvotā aizdevuma saistību atmaksu, kas ir liels atspaids mūsu slimnīcai."

Slimnīcas vadītāja arī aicina cilvēkus saudzēt sevi, pirmdien nesteigties un nedrūzmēties pie slimnīcas pašā rīta agrumā. "Satraukumam nav pamata, jo esam saņēmuši papildu kvotas, turklāt pieraksts tiek atvērts līdz gada beigām, kas nozīmē, ka būs iespēja pieteikties uz valsts apmaksātajiem diagnostiskās radioloģijas izmeklējumiem, ne tikai 21. martā," viņa uzsver.

Šajā datumā pieraksts tiks atvērt pulksten 8 – gan klātienē, gan pa telefonu un elektroniski. Pieredze liecina, ka dzīvā rinda slimnīcā uz vietas izsīkst jau divu līdz trīs stundu laikā, atklāj Potetinova. Līdz ar to neesot nepieciešams drūzmēties agri no rīta, bet pierakstu ātri, bez stāvēšanas garās rindās var veikt atlikušajā darba dienā līdz pulksten 18, kā arī turpmāk. Tā kā tiek prognozēts liels ienākušo elektronisko pieteikumu skaits (pirmajā dienā kopš tika atvērts pieraksts uz konsultācijām slimnīca saņēma 2000 elektronisko pieteikumu), laiks, kas nepieciešams to apstrādei var ievērojami pieaugt. "Aicinām būt saprotošiem un sagaidīt līdz slimnīcas darbinieks sazināsies sīkāku detaļu precizēšanai," uzsver Potetinova.

Lai pieraksts noritētu iespējami raiti, jau laikus tiek lūgts:

1. sagatavot nosūtījumu un personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti);

2. piesakoties pa tālruni vai elektroniski, jau laikus noskaidrot precīzu nepieciešamā izmeklējuma nosaukumu, kā arī nosūtītāja ārsta vārdu un uzvārdu un iestādes nosaukumu;

Tāpat jāņem verā, ka pacienti uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem bez nosūtījuma netiks pierakstīti.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), 16. martā paziņoja par papildu līdzekļu piešķiršanu izmeklējumiem abās lielākajās Rīgas slimnīcās. Par to vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!