Foto: Shutterstock
Sirds un asinsvadu slimības ir viens no izplatītākajiem nāves cēloņiem attīstītajās pasaules valstīs. Mūsdienās cilvēku dzīvesveids bieži veicina dažādu problēmu attīstību. Pārāk maz kustību, neveselīgs uzturs un tādi ieradumi kā smēķēšana un pārmērīga alkohola lietošana. Piedāvājam ieskatīties "Viņa" rakstu arhīvā un iepazīties ar būtiskāko par sirds un asinsvadu slimībām.

Vai zināji, ka tavas sirds un asinsvadu vadu veselību pasliktina ne tikai liekais svars un kaitīgi ieradumi, bet arī ikdienas stress? Hronisks stress liek sirdij smagāk strādāt un pastiprina citus riska faktorus. Tāpēc ir ļoti būtiski atrast kādu nodarbi, kas no tā var palīdzēt atbrīvoties. Ja tās būs aktīva, iespējams, ar vienu darbību mazināsi divus faktorus, jo ikdienā būs gan mazāk stresa, gan vairāk kustību.

Lasi un uzzini ne tikai par to, kā samazināt dažādu slimību risku, bet arī iepazīsties ar insulta un infarkta pazīmēm un būtiskāko par asinsspiediena mērīšanu mājas apstākļos. Atceries, ka par savu veselību ir jārūpējas pašai, un ārsts tev nevarēs ļoti daudz līdzēt, ja nebūsi gatava ieviest izmaiņas savā dzīvesveidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!