Foto: VADC

Ceturtdien, 12. maijā, arī Valsts asinsdonoru centrā (VADC) tika atzīmēta Starptautiskā māsu diena, par godu kurai centra medmāsas tika lutinātas un sapostas kā jau uz svētkiem – visas tika pie grima un frizūras, par ko parūpējās "Unastyle" imidža skolas audzēknes. Māsiņas saņēma arī ziedus un jaukas dāvaniņām no kosmētikas ražotāja "Dzintars".

Starptautiskajā māsu dienā VADC šādi teica lielu paldies savām māsiņām par nezūdošajiem smaidiem, darba sparu un asinsdonoru kustības popularizēšanu.

"Pie mums valda ļoti svinīga sajūta, un māsiņas tiešām ir neizsakāmi priecīgas un pārsteigtas, jo šis viss viņām bija kā pārsteigums. Pēc sapošanas vienai no māsiņām pat izteica komplimentu: "Tu saposta tā kā izdošanai pie vīra." Māsiņas tika uzpostas grupās pa piecām, un katru grupiņu sagaidīja mūsu jurists ar sirsnīgiem vārdiem un skaistu dzeju. Dažas pat nobirdināja asaras. Ļoti sirsnīgs pasākums izvērtās," portālam "Rutks" pastāstīja VADC sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Mitrovska.

Starptautiskā māsu diena tiek svinēta visā pasaulē katru gadu 12. maijā – angļu medmāsas Florences Naitingeilas dzimšanas dienā, jo viņa ir devusi būtisku ieguldījumu māsu profesijas attīstībā, uzsverot, ka māsas prioritārais uzdevums ir pacienta aprūpe.

Valsts asinsdonoru centrā Rīgā, Sēlpils ielā 9, VADC Latgales filiālē Rēzeknē un izbraukumos visā Latvijā ik dienu donorus ar mīlestību sveicina, sagaida, uzmana, ar viņiem parunājas un tālākās ikdienas gaitās pavada 49 medmāsas. Daudzas no viņām ar vairāku desmitu gadu stāžu.

"Man patīk šis darbs. Lai cik jocīgi tas skanētu – tieši durt un špricēt. Un vēl ar cilvēkiem parunāties," jaunajā VADC mājaslapā "Donors.lv" par savu darbu smejas Balvos dzimusī medmāsa Olga Koļesņikova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!