Foto: morgueFile
Galvassāpes ir problēma, kura ietekmē veselības stāvokli un rada lielu enerģijas zudumu, kā rezultātā zūd darba spējas, ir nogurums, rodas stress utt. Kā saprast iespējamos galvassāpju cēloņus un kā rīkoties, lai galvassāpes neatkārtotos? Visi orgāni un sistēmas organismā strādā vienotā funkcijas mehānismā. Galva ir tas orgāns, kurš pieņem signālus no visiem orgāniem, tāpēc nav viegli uzminēt, kurš orgāns signalizē par notiekošo problēmu.

Parastā metode ir pret galvassāpēm lietot atsāpinošus līdzekļus, kas novērš uzmanību no problēmas. Vai tas ir risinājums? Nē, jo ar šādu rīcību mēs galvassāpju problēmu padziļinam, jo noņemti simptomi neārstē, bet neārstēta problēma turpina progresu!

Iet laiks un galvassāpes atkārtojas arvien biežāk, līdz kamēr runājam par hroniskām saslimšanām. Ja domājāt līdzi uzrakstītajam, tad saskatīsiet, ka paši apzināti ejam šo ceļu uz hroniskām problēmām, jo neko nedaram, kad galva sāp pirmo...otro utt. reizi!

Ikdienas izdzertais ūdens daudzums ir neatņemama sastāvdaļa, darbības nodrošinājums organismā. Vidēji tas ir 1,5 litri laba, strukturēta ūdens katru dienu. Kopējais organisma patērētais šķidruma daudzums ~3 litri dienā. Vai to izdzeram?

Kuņģa zarnu trakts ir pirmā nopietnākā sistēma, kuras darbība nosaka tālāko organisma funkciju. Pareiza uztura uzņemšana ir: brokastis, pusdienas, vakariņas un divas nelielas starpēdienreizes - uzkodas. Ja ēšanas režīms nav nodrošināts, fukcijas mehānisms strādā trūkuma vai pārslodzes režīmā. Kādi ir apēstie produkti...to kvalitāte...daudzums?  Ja ar pārtikas produktiem nenodrošinam vajadzīgo, vērtīgo vielu daudzumu, bet uzņemam daudz ķīmisku, sintētisku savienojumu, konservantu, tad tas ir problēmu sākums zarnu traktā. Ir daudz pētijumu, kas liecina par to, ka šodienas apstākļos, attieksme pret uzņemamo pārtiku ir arvien paviršāka... Laika trūkums, pārslodze darbā, naudas trūkums, stresi...ir biežākās atbildes, attaisnojumi savai rīcībai. Sekas....slimības, jo organisma šūnas darbība ir atkarīga vienīgi no uzturvērtības nodrošinājuma, nevis no attaisnojumiem. Kā rokās ir mana veselība...? Vienīgi manās !!!

Kvalitatīvu kuņģa zarnu trakta darbību nosaka zarnu trakta mikroflora, aizkuņģa dziedzera darbība. Tajā ir jābūt ļoti daudz labvēlīgajām baktērijām (lakto..., acido...), kā arī aizkuņģa dziedzera darbības fermentiem, enzīmiem (amilāze, lipāze utt.) Šo vielu trūkums rada uztura šķelšanās un, reizē ar to, gremošanas procesa traucējumus. Nesagremotās uztura sastāvdaļas rada rūgšanas, pūšanas procesus, gāzveida  vielu rašanos, kas izraisa meteorismu (gāzu veidošanās zarnu traktā) caureju, vēdera spazmatisku darbību, aizcietējumus... Vienlaikus ar uzsūkšanās traucējumiem organisms nesaņem uzturvielas un taukos šķīstošos vitamīnus, kam seko svara zaudēšana, hipovitaminoze un ar to saistītās sekas: kalcija vielmaiņas traucējumi, anēmijas, imunitātes pavājināšanās, zarnu disbakterioze. Visi šie traucējumi ietekmē katru nākošo orgānu darbību, jo process pašā sākumā nenodrošina pareizu funkciju un  tie signālizē uz galvu pēc palīdzības...! Pievērs uzmanību, tas ir sākums ...!

Aknu uzdevums ir neielaist indīgas, citiem orgāniem bīstamas vielas kopīgajā asinsritē. Diennakts laikā aknas izfiltrē asinis 300-400 reizes! Katru dienu aknas cīnās ar milzīgu daudzumu indīgu vielu: spirts, zāles, pārtikas krāsvielas un konservanti, mikrobu toksīni, vīrusi, izplūdes gāzes, smagie metāli. Tādā veidā aknu šūnas darbojas uz savu iespēju robežas. Tajās sakrājas indes un toksīni, kas noved pie šo šūnu bojāejas vai izraisa vēzi.

Bieži nākas dzirdēt: "Ar manām aknām viss ir kārtībā: man tās nesāp". Aknas tiešām nesāp. Nevienam. Aknu iekšpusē nav nervu galu, tāpēc mēs nejūtam, ka tās ir saslimušas. Aknas cieš un klusē pat tad, kad sāk sabrukt!

Liela daļa slimību ir saistītas ar aknu darbības traucējumiem, jo aknas ir visdaudzfunkcionālākais orgāns, "dzīvības fabrika", "organisma galvenā ķīmijas laboratorija". Arī imūnsistēmas darbība, tātad organisma spēja pretoties slimībām un infekcijām ir atkarīga no aknām. 80% cilvēku jau 40 gadu vecumā,  puse aknu šūnu ir "piepildīta" ar kaitīgām vielām un nav darboties spējīga. Viss, ko aknas nespēj novērst, nonāk asinsritē, tātad nonāk jebkurā organisma orgānā! Kas notiek ar asinsspiedienu? Vai signāli nonāks līdz galvai? Noteikti nonāks! Organisma piesārņojums, limfātiskās sistēmas atteces problēmas, liekais svars utt. Sāksies pārslodze urīnizvadošajai sistēmai : varbūt tā ir spējīga nevajadzīgās vielas izvadīt...? Koncentrēts urīns, urīnceļu iekaisumi, nieru mazspēja... Vai redzi šo saikni, ka mēs nevaram uzminēt, kurš posms organismā netiek galā ar savu funkciju, bet nepadarīto sūta tālāk, kur sakrājušās problēmas signalizē uz visām pusēm, bet mēs... vien lietojam atsāpinošus līdzekļus. Tagad varam saskatīt reāli, kur sākas bezatbildība.

Ceļš uz nopietnām slimībām nav vienas dienas nepareizs uzturs...! Tā ir sistemātiska sāpju, noguruma sajūtu ignorēšana un nomierināšana ar atsāpinošiem līdzekļiem, nevis cēloņa noteikšana. Cik ilgi sevi mierināt ar domu, ka pāries? Bieži mēs meklējam līdzvērtīgus cilvēkus, kuriem arī sāp galva...un tad jau viss ir kārtībā, jo tagad jau daudziem sāp galva...!!! Vienīgi, kad nonākam līdz onkoloģijai...esam divatā ar slimību!!!

Šodienas stresainajā dzīves ikdienā ir jābūt īpaši uzmanīgiem, uzņemoties atbildību par SAVU veselību, vienīgi PAŠAM!

Labākā iespēja ir veikt diagnostiku, kas nosaka katra orgāna darbību. Galvu var sāpināt jebkura sistēma, kuras funkcija ir traucēta. Atceries, ka atsāpinošie līdzekļi noņem sāpes, slāpē "trauksmes signālu", tā neārstē sāpju cēloni! Tikai veicot pilnu izmeklēšanu, pārliecinamies, kura orgāna "trauksmes signāls" dod ziņu, lai pārliecinoši zinātu kādus preparātus jālieto, lai atjaunotu konkrēto orgānu darbību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!