Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau ilgu laiku mani nomoka viena problēma, ar kuru nevaru tikt galā. Apmēram 2-3 nedēļā nodarbojos ar sportu, veicu vieglus vingrinājumus, bet man ļoti ātri aug muskuļi, it īpaši uz kājām. Piedevām man ir celulīts, kurš nezūd, bet muskuļi aug un kājas izskatās neproporcionāli ķermenim. Trenēju visas ķermeņa daļas, nav tā, ka tikai kājas. Tāpēc gribētu prasīt padomu, ko man šādā gadījumā darīt?

Atbild klīnikas Premium Medical fizioterapeite Sanita Ārgale

Visticamāk, ka Jums nav izvēlēta atbilstoša treniņu taktika, tādēļ iesaku konsultēties ar fitnesa treneri vai fizioterapeitu, kurš sastādīs tieši  Jums  individuāli piemērotu treniņu programmu, atbilstoši Jūsu mērķiem.

Parasti, lai muskuļu masa nepieaugtu, bet tie tiktu spēcināti, vingrinājumiem nepieciešama  maza amplitūda, pielietojot nelielu svaru (ja treniņi notiek svaru zālē), taču veicot lielāku vingrinājuma atkārtojumu skaitu. Lai muskuļus nostiprinātu, labāk pielietot stiepšanās vingrinājumus. Iespējams, Jums būtu labāk izvēlēties kādu citu fizisku nodarbi, lai gan no jautājuma nav īsti skaidrs, ar kādu sporta veidu esat uzsākusi nodarboties.

Pēdējā laikā ir populāras, piemēram, baleta nodarbības nevis profesionāļiem,bet visiem, kas vēlas nostiprināt muskuļus un uzlabot stāju. Treniņi, protams, palīdz mazināt celulītu, veicinot asinsriti muskuļos, kas savukārt palīdz atbrīvoties no šlakvielām, taču tik īsā laikā parasti no celulīta atbrīvoties nevar, tur nepieciešama liela pacietība un neatlaidība, kā arī kompleksa pieeja.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!