Foto: Shutterstock

Vairums no mums dienu sāk ar glāzi silta citronūdens. Par tā veselīgumu taču runāts tik bieži! Tomēr, vai zini, kādi tieši ir citronūdens sniegtie ieguvumi organisma labsajūtai? Turpinājumā piedāvājam iepazīties ar īsu veselīgā dzēriena vērtīgo īpašību izklāstu, ko piedāvā Health.com.

C vitamīna un kālija trieciendeva

Citronos esošais C vitamīns stiprina imunitāti, tā ļaujot organismam efektīvāk cīnīties ar dažādiem baciļiem un infekcijām, kā arī nepakļauties rudens sezonā šķietami neizbēgamajiem vīrusiem. Savukārt kālijs veicina smadzeņu darbību un uzlabo centrālās nervu sistēmas veselību, kā arī normalizē asinsspiedienu, stāsta mediķi.

Organisma pH līmeņa normalizēšana

Neveselīga uztura un ikdienas paradumu rezultātā vide mūsu organismā pārlieku bieži ir skāba, tā veicinot dažādu infekciju, iekaisuma procesu attīstīšanos, kā arī pasliktinot mūsu pašsajūtu. Ūdenim pievienojot citronu, organisma mikroflora tiek padarīta sārmaināka, attiecīgi uzlabojot mūsu veselību un organisma pašsajūtu kopumā, kā arī ļaujot vieglāk zaudēt lieko svaru.

Augsts šķiedrvielu un pektīnu daudzums

Izdzerot glāzi ūdens, ievērojami mazināsi apetīti un vēlmi pēc neveselīgiem un figūrai nedraudzīgiem našķiem, jo citronos ir augsts šķiedrvielu, kā arī pektīnu (ūdenī šķīstošo šķiedrvielu) daudzums. Turklāt, ja dienu iesāksi šādā veselīgā noskaņā, vēlme tās gaitā našķēties ar saldumiem un neveselīgu pārtiku, visticamāk, būs krietni mazāka, vai ne?

Gremošanas veicināšana

Siltais ūdens veicina gremošanas trakta darbību un zarnu peristaltiku, tā veicinot vēlāk uzņemtās barības ātrāku pārstrādāšanos un novēršot pūšanās sajūtas radīto diskomfortu, kā arī citas kuņģa un zarnu trakta veselības problēmas. Tā kā citronos ir arī daudz minerālvielu un vitamīnu, gardais dzēriens arī novērš toksīnu uzkrāšanos zarnu traktā, tā veicinot organisma attīrīšanos.

Dehidratācijas novēršana

Lai organisms spētu pienācīgi funkcionēt, tam ir vitāli nepieciešams ūdens. Kā zināms, pēc nakts mēs mostamies ar vieglu dehidratāciju un, lai to novērstu, nepieciešamas vismaz divas glāzes ūdens. Vienu no tām baudot silta citronūdens formā, organisms tiks bagātināts ne tikai ar ūdeni, bet arī vitamīniem un minerālvielām, reizē mazinot tā vides pārskābināšanos un ievērojami uzlabojot pašsajūtu, kā arī sniedzot dienai vajadzīgo tonusu.

Vielmaiņas iedarbināšana

Lai iedarbinātu vielmaiņu, no rītiem īpaši svarīgi ir ēst brokastis, tā pamodinot organismu. Līdzīgs efekts ir arī siltā citronūdens dzeršanai, organismā vairojoties enerģijai un sākoties gremošanas procesiem, kā arī tiekot veicinātai vielmaiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!