Foto: Shutterstock
Neparasta nagu forma, to deformācija vai trauslums var būt nopietnu veselības problēmu simptoms, raksta "Delfi Woman".

Balti plankumiņi

Vairumā gadījumu baltie plankumiņi uz nagiem ir mikrotraumu sekas, kas rodas, nejauši sasitot naga augošo daļu. Šajā gadījumā īpaša ārstēšana nav nepieciešama, tomēr nav izslēgts, ka šie pleķīši var liecināt par vitamīnu un minerālvielu trūkumu organismā. Piemēram, baltas svītras naga augšanas virzienā ir olbaltumvielu trūkuma pazīme. 

Rievas un nelīdzenumi

Smalkas rieviņas naga virsmā ir dažādu slimību sekas, kas nereti var palēnināt nagu augšanu. Bojātajam nagam ataugot, tā virsma izlīdzinās, tādēļ nekāda ārstēšana nav nepieciešama.

Bāli nagi

Izteikti bāli nagi var būt anēmijas un nieru vai aknu mazspējas simptoms. Ja tevi satrauc savu nagu bālums, noteikti vērsies pie ārsta, lai pārbaudītu savu veselību. Izārstējot kaites, nagi atkal būs veselīgā krāsā.

Izliekti un deformēti nagi

Ja nagu forma ir izteikti izliekta, varbūt pat atgādina karotīti, iespējams, organismam trūkst dzelzs. Iekļauj savā ikdienas uzturā sarkano gaļu, riekstus un zaļos dārzeņus!

Trausli nagi

Trauslu nagu iemesli var būt visdažādākie - tos bojā gan sadzīves ķīmija, gan hormonālie traucējumi, proti, tās var būt problēmas ar estrogēna hormonu. Tāpat nagu trauslums var liecināt par C vitamīna, folijskābes, dzelzs vai olbaltumvielu trūkumu organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!