Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka svara zaudēšana ir visai sarežģīts process, kam nepieciešams ne tikai gribasspēks, bet arī nezūdoša motivācija. Tāpat ir samērā grūti uzsākt diētu, atmetot vecos ēšanas ieradumus. Šai sakarā piedāvājam portāla "Women's Health" apkopotos padomus, kas var atvieglot diētas uzsākšanu.

Dienas sākumam

Uzsāc savu dienu ar auzu pārslu putru. Pētnieki noskaidrojuši, ka tā krietni efektīvāk par citiem ogļhidrātiem bagātiem ēdieniem aizkavē izsalkuma rašanos.

Atbrīvojies no vainas sajūtas

Pētījumos pierādīts, ka vainas sajūta par našķēšanos veicina lieko kilogramu veidošanos. Savukārt cilvēki, kuri laiku pa laikam atļaujas kādu kārumu, par našķēšanos priecājoties, svarā nepieņemas.

Ignorē svarus

Svari mēdz rādīt dažādus ciparus, tā ietekmējot tavu motivāciju. Speciālisti iesaka izvairīties no pārāk biežas svēršanās, tā vietā koncentrējoties uz veselīga dzīvesveida ievērošanu, kas likumsakarīgi liks kristies arī svaram.

Neizdzer kalorijas

Apmēram 37 procenti cilvēku ikdienas kaloriju patēriņu sastāda dažādi saldināti dzērieni. Lai no tā izvairītos, lieto tējas, ūdeni, dabiskas sulas un kafiju ar minimālu devu cukura.

Izvairies no pieēšanās vakaros

Cilvēki, kuri vakariņas ietur ap plkst. 22.00 uzņem par 248 kalorijām vairāk nekā cilvēki, kuri tās ēd līdz plkst. 20.00. Centies savu dienu saplānot tā, lai izvairītos no vēlas pieēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!