Popzvaigznēm un supermodelēm nav viegli stāties pretī paparaci spožajām zibspuldzēm. Tādēļ slavenības dodas sabiedrībā ar saulesbrillēm, lai pasargātu acis no apžilbināšanas un arī lai noslēptu sejā redzamās naksnīgās uzdzīves pēdas.
Jaunums stilīgajiem

Tagad publikas mīluļi var pasargāt savas ausis no apdullinošā trokšņa, ko rada daudzo videokameru dūkoņa un nevēlami žurnālistu jautājumi. Jaunās saulesbrilles “Activity Sunglasses” kalpo ne tikai kā modes aksesuārs un acu aizsargs, bet arī kā audio pleijeru austiņas.

Šo saulesbriļļu kājiņās iemontētas austiņas un slēdzis ļauj to savienot ar jebkuru MP3 pleijeri. Atšķirībā no MP3 pleijera, šādas saulesbrilles-austiņas ir salīdzinoši lētas un pieejamas ikvienam par 25 sterliņu mārciņām (tās var pasūtīt interneta veikalā ABC MP3 Ltd.).

Kāds labums no saulesbrillēm?

Vairums cilvēku saulesbrilles uzskata tikai par modes aksesuāru. Citiem saulesbrilles nepieciešamas īpašām aktivitātēm – autovadīšanā, ūdens sportā, slēpošanā vai šaušanas apmācībā.

Labas saulesbrilles ir arī drošs aizsarglīdzeklis no ultravioletā starojuma. Saules starojuma ietekmē acs tīklenē izbalo fotoķīmiskā viela rodopsīns, tādēļ spilgtā gaismā mūsu redzes asums, kontrasts un jutīgums var samazināties līdz pat 50 procentiem. Saulesbrilles ar ultravioleto staru aizsardzību (UV filtru) pasargā no šo staru ietekmes.

Parastas darba dienas laikā birojā pie datora mūsu acis patērē apmēram tikpat daudz enerģijas, cik kājas, nostaigājot 50 kilometrus dienā. Ja vēl šai slodzei pievienojas vasaras saules spilgtā gaisma, tad acīm tā ir pārāk liela piepūle.

Lai saudzētu acis no saspringuma, mazinātu spožas gaismas kaitīgo ietekmi uz redzi, nemiegtu acis (tā rodas krunciņas!) un nepasliktinātu redzi, saulainās dienās vēlams nēsāt saulesbrilles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!