Foto: PantherMedia/Scanpix
Kādi homeopātiski līdzekļi būtu lietojami, lai veicinātu cistas uzsūkšanos? Vai ir kādi homeopātiski līdzekļi, kas vienkārši stiprinātu sievietes reproduktīvo veselību? Piemēram, vai ir jēga dzert tēju "veselības tēja sievietēm" no Dr.Tereško?

Atbild Veselības centra 4 ginekoloģe - dzemdību speciāliste, ultrasonogrāfijas speciāliste Diāna Strauberga

Jāteic, ka cistu veidi mēdz būt dažādi un tādējādi arī ārstēšana katrai sievietei ir ļoti individuāla. Ārsts homeopāts sarunā ar klientu, kas parasti ilgst ne mazāk par stundu, vispirms izzina, kas varētu būt cistas rašanās iemesls, un tikai pēc tam nosaka homeopātisko terapiju, kas katrā individuālajā gadījumā var būt ļoti atšķirīga. Par homeopātisko ārstēšanu katrai sievietei jāinteresējas individuāli pie sertificēta homeopāta.

No jautājuma gan nojaušams, ka sieviete, kā ne mazums cilvēku, jauc homeopātiju (alternatīvās medicīnas veids, kur galvenais ārstēšanas princips ir ļoti atšķaidītu zāļu lietošana un"līdzīgā ārstēšana ar līdzīgo" - noteiktu simptomu ārstēšana ar zāļu vielām, kas veselos cilvēkos rada tieši tādus pašus simptomus.Homeopātijā zāles tiek gatavotas no augu, dzīvnieku, minerālu un sintētiskas izcelsmes vielām) ar fitoterapiju (augi, augu drogas un maisījumi).

Runājot par fitoterapiju un tautas medicīnu, varu teikt, ka olnīcu funkcionālo cistu uzsūkšanos veicina zemestauku sula, smilšērkšķu sula, struteņu tēja u.c. Pat onkologi iesaka lietot zemestaukus labdabīgu veidojumu ārstēšanā. Sievietes veselības stiprināšanai un uzlabošanai ļoti noderīgas ir lasītājas pieminētās Dr. Tereško tējas, piemēram, "Veselības tēja sievietēm", kā arī citas, piemēram, Dr. Pakalna, "Farma Balt" tējas u.c.

Visas, kuru sastāvs ir veidots, balstoties uz tautas medicīnas pārbaudīto receptūru, nāk par labu cilvēka veselībai, jo tajās ir gadu simtiem krātā tautas gudrība. Nav ieteicams vienu un to pašu tēju lietot mēnešiem ilgi, ārstniecības nolūkos tējas ir jālieto kursu veidā. Sievietēm varu ieteikt padzert tējas pārmaiņus - kādu laiku, piemēram, raspodiņu tēju, kādu laiku kliņģerīšu, piparmētru u.c. tējas.

Taču vēlreiz uzsveru, ka katrs gadījums ir ļoti individuāls, un, ja sievietei ir kādas sūdzības par ginekoloģisko veselību, noteikti jāiet pie ginekologa, jo tikai ārsts var precīzi noteikt diagnozi un līdz ar to piemērotāko ārstēšanu. Jā, visbiežāk  sastopamās cistas ir tā sauktās funkcionālās jeb folikulārās olnīcu cistas, kas parasti spontāni izzūd jeb uzsūcas pašas vidēji 1 - 3 mēnešu laikā, taču iespējams, ka tie ir citi cistu veidi, kuru ārstēšanai nepieciešama hormonālā terapija, pretiekaisuma terapija vai pat ķirurģiska ārstēšana.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!