Pētījumā, kurā zinātnieki Vidussjūras diētu salīdzināja ar diētu ar zemu tauku saturu, tika noskaidrots, ka cilvēkiem, kuri ikdienā piekopj Vidusjūras diētu, ir par vairāk kā trešdaļu mazāks risks saslimt ar dažādām sirds slimībām.
Vidusjūras diētas pamatā ir extra virgin olīveļļa (to ieteicams lietot līdz pat 4 ēdamkarotēm dienā), dārzeņi, augļi, zivis un jūras veltes, rieksti, turklāt tajā ir maz gaļas. Ja no gaļas nevarat atturēties, tad uztura speciālisti iesaka priekšroku dot baltajai, nevis sarkanajai gaļai.
Bez tam, pētījuma autori maltīti iesaka šad un tad papildināt ar labas kvalitātes vīnu, taču pieļaujamās devās (līdz 7 glāzēm nedēļā).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit