::recepte::
Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumam pievieno 5 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.
Olas baltumu saputo stingrās putās.
Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.
Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).
Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno olbaltuma putas, apmēram pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē. Uzmanies, nepiededzini kārumu!
Bubertu atdzesē un pasniedz ar svaigu ogu mērci vai dzērveņu ķīseli.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumam pievieno 5 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.
Olas baltumu saputo stingrās putās.
Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.
Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).
Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno olbaltuma putas, apmēram pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē. Uzmanies, nepiededzini kārumu!
Bubertu atdzesē un pasniedz ar svaigu ogu mērci vai dzērveņu ķīseli.
Lai labi garšo!