Nemaz tik sen nebija tas brīdis, kad, ieraugot "Škoda" modeļu paletē pirmo lielo apvidnieku, brīnījās par tā neparasto nosaukumu "Kodiaq". Bet, ticat vai ne, kopš tā laika paskrējuši jau astoņi gadi. Un beidzamajos sešos "Kodiaq" ir bijis piektais visvairāk pārdotais modelis Latvijas jauno auto tirgū.

Šis gads iezīmē Škoda Kodiaq otrās paaudzes nākšanu klajā. Kāds ir šis auto? To studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" filmēšanas komanda devās lūkot uz Barselonu Spānijā.

Jaunais "Kodiaq" joprojām piedāvā plašu dzinēju paleti – ar jaudu no 150 līdz 204 ZS. Tajā atrodami gan benzīna, gan arī dīzeļa dzinēji.

Savukārt īpaši izceļama ir "plug-in" jeb spraudņa hibrīda versija, kurā apvienots 1,5 litru benzīna turbopūtes dzinējs (150 ZS) ar elektromotoru – un šī spēka iekārta 100% elektrorežīmā ļauj veikt vairāk nekā 100 km ar vienu uzlādi. Un tas nozīmē, ka ikdienā, dzīvojot pilsētā vai piepilsētā, ir visai liela iespēja benzīna motoru nemaz neiedarbināt. Bet, dodoties tālākā ceļā, nebūs jāuztraucas par uzlādes iespējām ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!