Foto: Valsts policija
Policijai beidzot izdevies aizturēt ilgāk nekā pusotru nedēļu bēguļojošo, aizdomās par smagu noziegumu izdarīšanu turēto Ralfu Tokaho.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne apstiprināja faktu, ka Tokaho ir aizturēts, bet plašāku informāciju solīja sniegt dienas gaitā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Tokaho bijis ievainots plecā.

Policija saņēma operatīvo informāciju un naktī uz trešdienu, ap pusnakti, Rēzeknes pilsētas apkārtnē kādā neapdzīvotā vasarnīcā aizturēja Tokaho, portālam "Delfi" apliecināja policijā.

Aizturēšanā piedalījās gan policija, gan Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes darbinieki. Aizturēšanas brīdī pie meklētā atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Izmantojot robežsardzes helikoptera nakts redzamības iekārtu ar termovizoru, tika pamanīts siltuma izdales avots kādā Rēzeknes pilsētas nomales dārza mājiņā. Pārbaudei uz šo objektu nosūtīta robežsargu grupa, kas dārza mājiņā arī atrada meklēto vīru un nodeva Valsts policijai.

Policija arī apliecina, ka Tokaho ir ievainots, tāpēc viņš nodots mediķu aprūpē. Rēzeknes tiesa piemērojusi viņam drošības līdzekli apcietinājumu. Plašākus komentārus policija par vīrieša aizturēšanu nesniegs.

Tokaho patlaban ir ievietots Rēzeknes slimnīcā un tiek gatavots operācijai. Slimnīcā gan neatklāja, kāda rakstura ievainojums ir aizturētajam.

Slimnīcā Tokaho tiek apsargāts.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) izteicis pateicību Valsts policijas un Valsts robežsardzes darbiniekiem, kuri aizturēja Tokaho. "Pateicos visiem noziedznieka aizturēšanas operācijā iesaistītajiem darbiniekiem, kuri nesavtīgi strādāja daudzu dienu garumā diennakts režīmā, lai aizturētu bīstamo noziedznieku. Augstu novērtēju dienestu darbinieku profesionalitāti, cieši sadarbojoties noziedznieka meklēšanā un aizturēšanā, šajā darbā veiksmīgi izmantojot arī dienestu rīcībā esošās modernās tehnoloģijas. Uzskatu, ka šie darbinieki ir pelnījuši savam ieguldītajam darbam adekvātu novērtējumu," uzvēra Kozlovskis.

Gandarīts par robežsargu darbu ir arī Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars. "Šis gadījums apliecina robežsargu teicamo profesionālo sagatavotību un mūsu rīcībā esošās tehnikas prasmīgu pielietošanu!" uzsver ģenerālis.

Jau ziņots, ka 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. No iegūtajām liecībām izriet, ka pēc tam noziedznieks, visticamāk, atbrīvojās no ieroča un, iespējams, devās Krievijas robežas virzienā.

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!