Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielbritānijas tiesa nolēmusi par sieviešu biedēšanu un izsekošanu notiesāto Ēriku Sutru izraidīt no valsts un nosūtīt atpakaļ uz dzimteni Latviju. Ja viņš pēc martā paredzētās sēdes patiešām tiks deportēts, tad Latvijā vīrietis īpaši netiks uzmanīts – viņš varēs dzīvot mierīgu dzīvi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

23 gadus vecais Sutra Lielbritānijas likumsargu redzeslokā nonāca un tika notiesāts par antisociālu uzvedību - sieviešu izsekošanu un biedēšanu lielveikalos, kā arī rupju piezīmju izteikšanu un divu saldējuma "Mars" iepakojumu nozagšanu. Jaunais cilvēks, kuram nav noteiktas dzīvesvietas, aizvadītajos mēnešos bija iesaistīts vairākos incidentos Grimsbi veikalos.

Lielbritānijas tiesa vienreiz viņam noteica maigāku sodu, aizliedzot jaunskungam lietot aizskarošu vai iebiedējošu valodu vai piekopt uzvedību, kas satrauc apkārtējos. Viņam arī tika aizliegts uzturēties veikalos vai kādās citās telpās, ja tiek pieprasīts tās pamest. Taču tas viņu no antisociālas uzvedības nebija atturējis un viņš atkal nonāca tiesas uzmanības lokā.

Lielbritānijas tiesa nu devusi rīkojumu imigrācijas dienestam steidzamā kārtā sagatavot visus nepieciešamos dokumentus, lai pēc martā paredzētās nākamās tiesas sēdes Sutru uzreiz izraidītu no Lielbritānijas un nosūtītu uz Latviju.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse portālam "Delfi" paskaidroja, ka šādos gadījumos cilvēkiem parasti ir liegta iebraukšana valstī, no kuras viņš izraidīts.

Taču, ja Sutra tiks deportēts no Britu salām uz Latviju, tad šeit viņu policisti neuzmanīs - viņš varēs dzīvot mierīgu dzīvi, sacīja Virse.

Likumsargi viņam pievērsīsies vienīgi tad, ja arī dzimtenē viņš nostāsies uz noziedzīga ceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!