Foto: PantherMedia/Scanpix
Advokāts pārsūdzēs tiesas lēmumu, ar kuru apcietināta sieviete, uz kuru krīt aizdomas par savu bērnu slepkavību.

Advokāts Māris Lācis informējis, ka kliente nav viņu pilnvarojusi "žurnālistiem ziņot", tāpēc no komentāriem par lietu viņš atturēsies. Viņš gan apstiprināja, ka Rīgas apgabaltiesā tiks pārsūdzēts lēmums par apcietinājuma piemērošanu sievietei.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē Baložos, kādā sociālās mājas dzīvoklī, atrasti miruši divi pusotru un trīs gadus veci zēni.

Mediķus izsaukusi zēnu māte, kura skaidrojusi, ka apmēram stundu nav bijusi mājās un atnākot ieraudzījusi notikušo. Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Tiesa viņai piemērojusi apcietinājumu, un šo lietu policija kvalificējusi kā slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Patlaban arī ir nozīmēta virkne ekspertīžu - gan bērnu nāves cēloņa noskaidrošanai, gan arī bērnu mātei. Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs vakar atteicās komentēt, vai māte sadarbojas ar policiju izmeklēšanā un kādi ir bijuši notikuma vietas apstākļi. "Sieviete dzīvoja savādu dzīvi," lakonisks bija Sozinovs.

Zināms arī, ka sieviete ir dzimusi 1987.gadā. Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

Sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet gan bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!