Foto: LETA

Valsts policijas darbinieki trešdien operatīvi aizturējuši vīrieti, kurš sniedza maldinošu informāciju par spridzekli Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas ēkā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Zvanot uz glābšanas dienesta numuru 112, vakar ap pulksten 14:20 kāds vīrietis paziņoja par spridzekli, kas it kā esot ievietots stacijas ēkā.

Pēc zvana saņemšanas policija evakuēja cilvēkus gan no ēkas, gan dzelzceļa stacijas, tādēļ vairāk nekā divas stundas nekursēja vilcieni un tika apturēts ēkā esošo veikalu un uzņēmumu darbs.

Ēku pārbaudīja Valsts policijas pretterorisma vienība "Omega". Sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti.

Policija sāka kriminālprocesu un skaidroja zvanītāja identitāti. Jau neilgi pēc pulksten 16 turpat stacijā policijas Rīgas reģiona Latgales iecirkņa darbinieki aizturēja zvanītāju – 1989.gadā dzimušu vīrieti.

Pēc aizturēšanas vīrieti likumsargi nogādāja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Kriminālprocess sākts par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu zvanītājam draud īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Policija brīdina, ka šādu viltus paziņojumu gadījumā ne SIM kartes izņemšana, ne telefona numura slēpšana neliedz policijas darbiniekiem noskaidrot un aizturēt viltus zvanītājus. Par šādu rīcību viltus zvanītājiem var draudēt reāla brīvības atņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!