Foto: LETA

Tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā tiesātais un pagājušajā nedēļā no cietuma izlaistais kādreizējais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams ekspresintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" nenoliedza, ka viņam bijuši līdzzinātāji, bet šo cilvēku vārdus neatklāja.

Štrams līdzzinātāju vārdus atteicās nosaukt, jo neesot nodevējs. Bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktors necer, ka personas, kuru vārdus viņš tiesas procesā noklusējis, sniegs viņam kādu atbalstu. Lūgts atklāt, kas slēpjas zem iesaukas "Misters 20", Štrams atbildēja, ka šādu personu nezina un ka Rīgas domē ir daudz amatpersonu.

Tāpat viņš atzina, ka nekaunas par izciesto cietumsodu. "Katrs dzīvē izdarām visādas darbības, es saņēmu sodu par to, ko esmu izdarījis. Esmu godīgi atsēdējis laiku, ko tiesa piešķīra, man nav, no kā kaunēties," teica Štrams.

Televīzijai Štrams atklāja, ka laikā, kamēr izcietis cietumsodu, no viņa ne tikai izšķīrusies sieva, bet radinieki arī izsaimniekojuši "nebaltām dienām" veidotos uzkrājumus - tie esot "izčibējuši". Štrams neslēpa, ka nākotnē gribētu atgriezties arhitekta profesijā.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 11.martā apmierināja aizstāvju lūgumus un pēc vairāku gadu turēšanas cietumā atbrīvoja no apcietinājuma Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzēto kādreizējo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Štramu un viņa bijušo vietnieku Pēteri Stranci.

Abi tika atbrīvoti tiesas zālē. Viņiem tagad kā drošības līdzeklis noteikta uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!