Foto: LETA

Kriminālprocesā par kukuļošanu aizturētajam Valsts policijas (VP) Kārtības policijas pārvaldes inspektoram Ilmāram Plētienam piespriestais drošības līdzeklis – apcietinājums – netiks mainīts, informē Rīgas apgabaltiesā.

Jau vēstīts, ka piektdien tiesa lēma par drošības līdzekļa maiņu kriminālprocesā aizturētajam VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietniekam Arvilam Feierābendam, kā arī vienai no divām lietā iesaistītajām fiziskām personām. Arī viņi tika paturēti apcietinājumā.

Jau ziņots, ka marta vidū tika sākts kriminālprocess par kukuļošanu un Iekšējās drošības birojs šajā lietā aizturēja četrus cilvēkus. Šo personu vidū ir divi VP darbinieki Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Feierābends un Kārtības policijas pārvaldes inspektors Ilmārs Plētiens.

Aizturēto advokāti iepriekš pauda, ka Feierābends ir aizturēts par kukuļņemšanu, bet Plētiens par starpniecību kukuļošanā.

Puķītis iepriekš stāstīja, ka 27. janvārī divas personas esot kārtojušas sertifikātu ieroču iegādei. Pēc advokāta rīcībā esošās informācijas par apcietinājuma piemērošanu, kukulis 1000 eiro apmērā nav ticis dots skaidrā naudā, tas ieskaitīts Plētiena kontā.

Plētiena pārstāve Evita Spalvēna epizodi nekomentēja, sakot, ka lietā viss vēl nav līdz galam skaidrs. Viņa sacīja, ka lietā figurē divi VP darbinieki un divas fiziskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!