Foto: Shutterstock

Aizdomās par piektdien Jūrmalā pastrādātu laupīšanu, kas izraisījusi cilvēka nāvi, policija aizturējusi četras personas. Pie viena no aizturētajiem atrasts lauznis, ar ko, iespējams, upuriem nodarīti miesas bojājumi, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Laupīšanas laikā uzbrucēji nodarījuši miesas bojājumus divām personām. Mediķi vienu no cietušajiem ar smagām traumām nogādājuši slimnīcā, taču viņa dzīvību glābt neizdevās. Arī otram cietušajam tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Piektdien, 6. maijā, Jūrmalas iecirkņa policisti ap pulksten 16.00 saņēma informāciju, ka Slokas mikrorajonā, Dzirksteles ielā notikusi laupīšana, kuras laikā diviem vīriešiem nodarīti miesas bojājumi.

Policisti, veicot operatīvos pasākumus, noskaidroja, ka laupīšanu pastrādājušas četras personas – trīs vīrieši un viena sieviete. Viņi alkohola reibumā uz ielas uzbrukuši diviem vīriešiem, nodarījuši miesas bojājumus, nolaupījuši somu, mobilo telefonu, naudas maku un aizbēguši no notikuma vietas.

Operatīvo meklēšanas pasākumu laikā Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicija noskaidrojusi iespējamās vainīgās personas un tās pašas dienas vakarā aizturējusi 1986. gadā dzimušu vīrieti. Pie viņa tika atrasts aptuveni viens grams baltas pulverveida vielas, kas, visticamāk, ir amfetamīns, kā arī neliela izmēra lauznis, ar kuru, iespējams, nodarīti miesas bojājumi.

Pēcāk policisti veikusi kratīšanu otras aizdomās turamās personas – 1962. gadā dzimuša vīrieša – dzīvesvietā. Viņa dzīvesvietā atrasts aptuveni viens grams baltas pulverveida vielas, kas, visticamāk, ir amfetamīns, kā arī daļa no nolaupītajām mantām. Tāpat dzīvoklī aizturēta 1977. gadā dzimusi sieviete. Savukārt naktī policija aizturējusi ceturto aizdomās turamo– 1977. gadā dzimušu vīrieti.

Jūrmalas iecirkņa policisti skaidro katras aizturētās personas lomu nozieguma izdarīšanas brīdī. Svētdien, 8. maijā, tiesa piemērojusi apcietinājumu 1986. un 1962. gadā dzimušajiem vīriešiem. Apcietinātās personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu lietošanu un mantiska rakstura noziegumiem.

Policijā uzsākts kriminālprocess par laupīšanu grupā, kas izraisījusi smagas sekas. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!