Foto: Pašvaldības policija

Naktī uz trešdienu Rīgas pašvaldības policija (RPP) noķērusi pēc krāsas dvakojošus pusaudžus, kas, kā atklājies, iepriekš bija nodarbojušies ar nesankcionētu Salu tilta izkrāšņošanu.

Kā informē RPP pārstāve Lāsma Zemene, Latgales pārvaldes policisti neilgi pēc pusnakts netālu no Salu tilta pamanījuši divus jauniešus, kas šķituši nepilngadīgi. Ieraugot likumsargus, abi devās citā virzienā un acīmredzami kļuvuši satraukti.

Pašvaldības policisti uzrunājuši abus jauniešus un sajutuši specifisku krāsas smaku.

"Apskatot Salu tilta balstus, pamanīti divi burtu salikuma ķēpājumi, blakus atstātas divas mugursomas, no kurām bija redzami deviņi dažādu krāsu aerosola flakoni. Vienai no personām bija notraipītas rokas ar baltu krāsu, pēc kā arī abi jaunieši atzinās, ka apzīmējuši Salu tilta fasādi," skaidro Zemene.

Abām personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par būvju bojāšanu ar uzrakstiem. Likums paredz, ka par šo noteikumu pārkāpšanu fiziskajām personām uzliek naudas sodu līdz 142 eiro, tāpat jauniešiem būs jāatlīdzina radītie zaudējumi, kas var būt mērāmi pat tūkstošos eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!