Foto: LETA

Bijušā VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa krimināllieta nosūtīta izskatīšanai Limbažu rajona tiesā, ceturtdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Lieta Limbažu rajona tiesai pārsūtīta no Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas, kur to sākotnēji izskatīšanai nosūtīja prokurore Evita Masule.

Taču tiesnese Ināra Janēviča nolēmusi lietu nosūtīt uz Limbažu rajona tiesu, jo Magonim inkriminētais noziegums tika pārtraukts Salacgrīvas novadā. Lieta nodota tiesnesim Kārlim Jansonam.

Jau ziņots, ka otrdien prokuratūra tiesai nodevusi Magoņa krimināllietu par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu un pret kādu privātpersonu par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu un nodošanu.

Krimināllietā pie kriminālatbildības saukts bijušais VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs par 499 500 eiro pieņemšanu no privātpersonas saistībā ar LDz meitas uzņēmuma SIA "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu.

Privātpersona pie kriminālatbildības saukta par 500 000 eiro piedāvāšanu un minēto 499 500 eiro nodošanu minētajai valsts amatpersonai par lēmuma pieņemšanu juridiskās personas – ārvalstu uzņēmuma – interesēs.

Izskatot krimināllietu, tiesa lems jautājumu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!