Saeima 10. jūnijā lems par deputāta Jāņa Ādamsona kratīšanu, aizturēšanu un apcietināšanu, noskaidroja portāls "Delfi". Deputāts tiek turēts aizdomās par informācijas nodošanu Krievijai, vēsta LTV.

Pats Ādamsons LTV šādas apsūdzības noliedzis.

Saeimas darba kārtībā ceturtdien iekļauts punkts "par piekrišanu 13. Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona kratīšanai, par kratīšanas veikšanu Saeimas deputāta dzīvesvietā un darba vietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei".

Saeimas sēdē, kurā tiks lemts par Ādamsona izdošanu kriminālvajāšanai sākās pulksten 9.20.

No deputātes Janīnas Kursītes-Pakules (NA) Saeimā sacītā bija noprotams, ka kriminālprocesu pret deputātu ierosinājis Valsts drošība dienests (VDD).

Noprotams, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 85. panta "Spiegošana" pirmās daļas par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību. Krimināllikums paredz, ka par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Ģenerālprokuratūrā portālam "Delfi" norādīja, ka šobrīd nekādi komentāri netiks sniegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!