Foto: DELFI

16. aprīlī apritēs gads, kopš Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta 1983. gadā dzimusi sieviete. Par slepkavību aizdomās turētais Leons Rusiņš joprojām nav noķerts, viņš ir izsludināts meklēšanā gan Eiropā, gan visā pasaulē kā īpaši bīstams noziedznieks. Portāla "Delfi" aptaujāto ekspertu teiktais liecina, ka gadījumā, ja Rusiņš vispār ir dzīvs, ilgstoši slēpties viņš nevarēs. Vienīgais veids, kā vēl kādu laiku tapt nenotvertam, ir "dzīvot mežā bunkurā" vai slēpties uz austrumiem no Latvijas.


Valsts policija komentāros par Rusiņa meklēšanu joprojām ir skopa. Policijas pārstāve Simona Grāvīte vien atkārto iepriekš izskanējušo informāciju, ka policija strādā pie divām versijām – aizdomās turētais ir vai nu miris, vai arī atrodas ārpus Latvijas, kur viņš ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Lai iezīmētu, kā notiek apsūdzētu vai aizdomās turētu personu meklēšana ārzemēs, sarunai ar "Delfi" piekrita Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieks Edgars Strautmanis. Par aktuālo Rusiņa lietu viņš gan nedrīkst neko izpaust.

Kāda ir procedūra


"Starptautiskajā meklēšanā izsludinātas personas atrod un nogādā Latvijā bieži un lielā skaitā. Izdodamās personas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!