Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs lūdzis ģenerālprokuroru Juri Stukāni veikt pārbaudi, vai valsts drošības iestādes un tiesībaizsardzības iestādes ir saņēmušas jebkādas ziņas vai informāciju par mēģinājumiem ietekmēt Saeimas vēlēšanu rezultātus 2014. gadā, "Delfi" informēja prezidenta kancelejā.

Rinkēvičs tikās ar Stukānu, lai apspriestu izskanējušās ziņas par iespējamu iejaukšanos Saeimas vēlēšanu norisē 2014. gadā.

Kancelejā informē, ka Satversmes 101. pantā paredzētās tiesības ikvienam Latvijas pilsonim likumā paredzētajā veidā piedalīties valsts un pašvaldību darbībā, tostarp tiesības piedalīties vēlēšanās, kalpo par demokrātiskas pastāvēšanas garantu un ir vērstas uz valsts iekārtas leģitimitātes nodrošināšanu.

"Jebkāda iejaukšanās vēlēšanu norisē demokrātiskā tiesiskā valstī ir nepieļaujama. Ziņas par iespējamām nelikumībām vēlēšanu norisē vai iespējamu korupciju ir jāizmeklē ar vislielāko rūpību," pausts paziņojumā medijiem.

Prokurors par pārbaudes rezultātiem informēs prezidentu un Latvijas sabiedrību.

Jau ziņots, ka trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā" uzņēmuma "SOAAR" līdzīpašnieks Renārs Kadžulis pauda, ka 2014. gada Saeimas vēlēšanu naktī viņam zvanījis "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars. "Izsauc ārā un saka tā: izskatās, ka mūsu priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa netiks ievēlēta, un mums vajag, lai tu izdari, lai viņa tiktu ievēlēta," pauda Kadžulis.

"Un es saku: "Tu saproti, ko tu prasi, tu prasi viltot vēlēšanu rezultātus! Es saku, es uz tās takas nekad mūžā nestāšos. Un es atteicu. Viņš teica: "Nu tad būs visādi"," sarunu atminējās Kadžulis.

Kampars "Delfi" norādīja, ka šie apgalvojumi ir absurdi un neatbilst patiesībai. Arī premjere norādījusi, ka aicinās Stukānu pārbaudīt izskanējušos apgalvojumus.

Nedz Satversmes aizsardzības birojā (SAB), nedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nav saņemti iesniegumi no Renāra Kadžuļa vai viņa pārstāvēta uzņēmuma SIA "SOAAR" par iespējamām nelikumībām saistībā ar partiju "Jaunā Vienotība" vai mēģinājumiem ietekmēt kādu vēlēšanu norisi, noskaidroja portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!