Lai pabeigtu pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu, valdībai tuvākajā laikā nāksies grozīt 169 Ministru kabineta noteikumus, informē Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.
"Noteikumiem jāstājas spēkā līdz šā gada 1.jūlijam," uzsvēra reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

Novadu reformas likums nosaka, ka Latvijā ir šādas administratīvās teritorijas: apriņķi, novadi un republikas pilsētas. Vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālā reforma tiek realizēta līdz 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām.

Saskaņā ar MK rīkojumu visām ministrijām un īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem līdz pagājušā gada 1.septembrim bija jāapkopo un jāiesniedz RAPLM informācija par to kompetencē esošajiem noteikumiem, kuros nepieciešams izdarīt grozījumus, lai nodrošinātu vietējo pašvaldību darbību pēc 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām.

Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Finanšu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Labklājības, Satiksmes, Tieslietu, Vides, Veselības un Zemkopības ministrijas, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs RAPLM informēja par to kompetencē esošajiem MK noteikumiem, kuros nepieciešams izdarīt grozījumus, lai nodrošinātu vietējo pašvaldību darbību pēc 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām.

Savukārt Aizsardzības un Ārlietu ministrijas, un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts informēja, ka nav nepieciešams to kompetencē esošajos noteikumos izdarīt grozījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!